Kaftancıoğlu'na verilen ceza tüm dünyada son dakika ile duyuruldu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suçtan toplam 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Uluslararası medya verilen cezayı son dakika bildirisi ile geçerken, "Erdoğan'a muhalif siyasetçi yaklaşık 10 yıl ceza aldı." ifadeleri kullanıldı.

Kaftancıoğlu'na verilen ceza tüm dünyada son dakika ile duyuruldu
Kaftancıoğlu'na verilen ceza tüm dünyada son dakika ile duyuruldu
GİRİŞ 07.09.2019 09:43 GÜNCELLEME 07.09.2019 09:43
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle yargılanan Kaftancıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama", ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'', ''Cumhurbaşkanına hakaret'', ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarından 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi. Dünya medyasının tepkisi ise gecikmedi.

 

 

Bazı yayın organları, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret: 9 yıl hapis cezası" başlığıyla haberi duyurdu, Kaftancıoğlu'nun sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 9 yıl ceza aldığı algısı oluşturmaya çalıştı. 

Reuters haber ajansı son dakika ile geçtiği metinde, "Kaftancıoğlu'na verilen ceza sonrası lira yaşadığı kayıpları daha giderememişken dolar yeniden yükselişe geçti." diyerek piyasaların olumsuz etkilendiğini iddia etti.

 

 

Kaftancıoğlu'nun 2012-2017 arasında attığı tweetlerden dolayı hapis cezası aldığını söyleyen uluslararası medya kuruluşları, bu tweetlerin hiçbirinin içeriğine yer vermedi, Kaftancıoğlu'nun terör propagandası yaptığı sosyal medya mesajlarının hiçbirini paylaşmadı. Uluslarası basın bunun yerine Kaftancıoğlu'nun sadece kendisini savunduğu tweetlerine yer vermeyi tercih etti.

Dünya medyası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni aşağıladığı, terör propagandası yaptığı ve Cumhurbaşkanı'na hakarette bulunduğu mahkeme kararıyla sabit olan Kaftancıoğlu'nun yargılamasının "siyasi" olduğunu ve İstanbul seçim sonuçlarından dolayı ceza aldığını savundu.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 106
  • sani 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin düşmanı oldugu bu haberle tekrar teyit edildi.mursi öldürüldü kimseden ses yok .bu kadına ceza verildi herkes ayakta .bu kadında onlardan.yaşasın zalimler için cehennem.
    Cevapla
  • nesli 4 yıl önce Şikayet Et
    3 yıl sonra hapisten çıkınca cumhurbaşkanlığına aday olsun. chp ideolojisinde yetişen yeni nesil buna oy verir. gelecek pek iyi görünmüyor burdan. gezide travma geçirmiş gençler geliyor geriden. ak parti gençlerin koçun chpnin elinde piyon olmasına izin vermemeliydi. Diclenin kuzularını da gezinin kuzularını da kurtlara yedirmemeli.
    Cevapla
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Maaşlı düşman, yeryüzünde yok böyle bir tane daha, emin ol!
    Cevapla
  • DOBRA 4 yıl önce Şikayet Et
    evet çünkü Erdoğanı yıkmak için tüm dünyanın umudu bizdeki pkk sevicilerdir, başkada ümitleri kalmadı
    Cevapla
  • 44Abdullah44 4 yıl önce Şikayet Et
    Selo çalar,cano oynar pkk severlere pardon müzikseverlere duyrulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti