İsveç'in kritik konumdaki bakanı sosyal medyadan istifasını duyurdu

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İsveç'in kritik konumdaki bakanı sosyal medyadan istifasını duyurdu
İsveç'in kritik konumdaki bakanı sosyal medyadan istifasını duyurdu
GİRİŞ 06.09.2019 18:34 GÜNCELLEME 06.09.2019 18:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström istifa ettiğini açıkladı.

Wallström, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüde, 5 yıllık görev yaptığı Dışişleri Bakanlığından istifa ettiğini, ailesine ve torunlarına daha fazla zaman ayırmak için böyle bir karar aldığını söyledi.

Son 5 yılda çok şey başardıklarını dile getiren Walsström, "Dış politikada en üst ligde görev yaptığımızı söyleyebilirim. Dünyada feminist bir dış politika başlatan ilk ülke bizdik." ifadelerini kullandı.

Wallström, daha önce ülkenin devlet televizyonu SVT'ye 5 yıllık icatlarını anlatan bir röportaj vererek, "Hükümet olarak Filistin'i 2014 yılında bağımsız bir devlet olarak tanıdığımız karardan gurur duyuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    2014 sen tanıdın da NE değişti ? Yine masumlar öldürülmüyor mu göstere göstere evleri yakılıp yıkılmıyor mu? O insanların güvenliğini sağlasaydın kendinle gurur duyabilirdin. Feminizm konusuna gelince cinsiyet ayrımından ziyade insan odaklı problemlere yaklaşmadıkça hiçbir şey başaramazsınız.
    Cevapla
  • Vénus hottentote 4 yıl önce Şikayet Et
    a)- 1987 de başlayıp 1992’ye kadar devam eden intifada sırasında Cezayir'de toplanan Filistin Ulusal Konseyi, 15 Kasım 1988 günü bağımsız Filistin devletini ilan etti. Milyonlarca Filistinli adım adım topraklarından edildi, binlercesi İsrail saldırılarında hayatını kaybetti. Filistin yaklaşık 100 yıldır yaşamak için mücadele ediyor. 1987 de başlayıp 1992’ye kadar devam eden intifada sırasında Cezayir'de toplanan Filistin Ulusal Konseyi, 15 Kasım 1988 günü bağımsız Filistin devletini ilan etti. Filistin her yıl 15 Kasım’da bağımsızlık ilanını kutluyor..
    Cevapla
  • Vénus hottentote 4 yıl önce Şikayet Et
    b)- Filistin’i tanıyan ilk Batılı ülke ise İsveç’tir. (30 Ekim 2014) İsveç sonrasında bazı Avrupa ülkeleri; İrlanda, İspanya, Fransa ve Yunanistan gibi ülkeler Filistin’i tanıdı. Türkiye Cumhuriyeti , 15 Kasım 1988’de sürgünde ilan edilen Filistin Devleti’ni ilk gün tanıyan ülkeler arasındadır. 2014 yılında, Ürdün Nehri ile Akdeniz arasında kalan tarihi Filistin toprakları, ilk çağlardan itibaren birçok uygarlığın egemenliği altına almaya çalıştığı bir bölge oldu. 1516 yılında da Osmanlı İmparatorluğu’nun kontrolüne girdi. Birinci Dünya Savaşı sonunda Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasıyla bölgeyi işgal eden İngiltere, 1922'de bölgede manda yönetimi kurdu..
    Cevapla
  • Vénus hottentote 4 yıl önce Şikayet Et
    c)- Manda yönetimi kurulmadan önce 1917 yılında İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur Balfour, uluslararası Siyonist hereketin liderlerinden olan "Lord Rothschild" e gönderdiği mektupta İngiltere hükümetinin Filistin topraklarında bir Yahudi devleti kurulmasını destekleyeceğini belirtmişti. Manda yönetimi kurulunca da, 19. yüzyılın sonunda başlayan Filistin'e Yahudi göçü ve toprak alımları hızlandı. Bu dönemde, bölgede yaşayan Yahudiler ile Filistinliler arasında gerginlikler meydana gelmeye başladı..
    Cevapla
  • Vénus hottentote 4 yıl önce Şikayet Et
    d)- Filistin'i bölme planı : İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda, Filistin'e Yahudi göçü iyice hız kazandı. Filistinli Araplar, Yahudiler'in İngiliz mandasına karşı ayaklanmalarının ardından Birleşmiş Milletler (BM) 1947 yılında Filistin'in bölünmesini öngören bir teklifi oyladı. Aralarında Türkiye'nin de olduğu 13 ülke ret oyu kullanırken 10 çekimser ve 33 kabul oyuyla bölünme planı kabul edildi. Bu bölünme planıyla, nüfusun yüzde 40'ından azını oluşturan, toprakların yüzde 10'undan daha azına sahip Yahudilere, Filistin'in yüzde 55'i bırakılıyor, Kudüs ve Beytüllahim'deki kutsal mekanların bulunduğu alan yönetimini de Birleşmiş Milletler'e devrediyordu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!