İran kaçakçılık yaptığı iddiasıyla Basra'da bir gemiye daha el koydu

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İranlı yetkililer kaçak yakıt taşıdığı iddiasıyla Basra Körfezi'nde bir gemiyi ve Filipinli 12 mürettebatını alıkoydu. Aktarılan bilgiye göre, gemi 284 bin litre dizel yakıt taşıyordu.

İran kaçakçılık yaptığı iddiasıyla Basra'da bir gemiye daha el koydu
İran kaçakçılık yaptığı iddiasıyla Basra'da bir gemiye daha el koydu
GİRİŞ 07.09.2019 10:56 GÜNCELLEME 07.09.2019 12:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran Fars haber ajansı, Umman Denizi'nde Hürmüzgan eyaleti Sahil Güvenlik ekiplerince yapılan operasyonda akaryakıt kaçakçılığı yapan yabancı bir gemiye el konulduğunu; gemide 283 bin 900 litre kaçak akaryakıt ele geçirildiğini duyurdu. İranlı yetkililer 20 milyon dolara el koyduğunu açıkladı.

 

 

Umman Denizi'ne kıyısı olan Sirik kenti açıklarında yürütülen operasyonda geminin Filipin uyruklu 12 mürettebatının ise gözaltına alındığı; geminin yasal prosedürler için Hürmüzgan eyaleti limanına çekildi belirtildi.

İran Mal ve Döviz Kaçakçılığıyla Mücadele Kurumu Başkanı Ali Mueyyidi, geçen yıl yaptığı açıklamada, bir sene içinde ülkede 12 milyar dolar değerinde kaçak mal ticareti yapıldığını duyurmuştu. Ülkede en çok akaryakıt ürünlerinde kaçakçılık yapılıyor. Kaçakçılar, özellikle devletin sübvanse ettiği akaryakıt ürünlerini ülke dışında satmaya çalışıyor. 

 

 

Olayın, ABD'nin müttefiklerinden "ticari gemileri İran tehdiden korumak için" Körfez'de devriye gezmelerini istemesinden sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. İran ise "İran Basra Körfezi'nin güvenliğini kendisi sağlayabilir." sözleriyle ABD'ye cevap vermişti.

İran son 3 ay süresince Hürmüz Boğazı'nda 3 adet ticari gemiye el koydu.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 4
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne istiyor bu gemilere el koymayla...tokat mi...
    Cevapla
  • tolga çakır 4 yıl önce Şikayet Et
    iran kanunların koruyucusu islam nizamının uygulayıcısıdır..
    Cevapla
  • Aliyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Gardasim senin o dediyin Turkiyeye aitdir. Islami nizamlayan iran arab gormedim men indiye kimi. Erdogandan basqa hic kimse aninda mudahale edip nizamlamiyor. Goz var izam var. Allah razi olsun baskaninizdan.
    Cevapla
  • Kuzeyli 4 yıl önce Şikayet Et
    Islam nizamını korumak iranamı kalmış ehli sünnet itikadı olmadan İslam nizamı savunulurmu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!