Uzay aracı Ay'a inemedi, bilim insanlarını Modi teselli etti

Hindistan'ın Ay'ın Güney Kutbu'na yakın bir bölgesine robotik uzay aracı indirme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. ‘Chandrayaan-2 adlı uzay aracı ile bağlantı, yüzeye 2 kilometre kala koptu. Sonuç ile hüsrana uğrayan bilim insanlarını Başbakan Modi teselli etti.

GİRİŞ 07.09.2019 12:40 GÜNCELLEME 07.09.2019 12:42
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

22 Temmuz’da dünyadan ayrılan ve 48 günde 384 bin kilometre yol kat eden Chandrayaan-2 uzay aracıyla bağlantı, aracın Ay’ın güney kutbuna inmesine yaklaşık 2 kilometre kala koptu. Chandrayaan-2 aracı, daha önce gidilmemiş olan Ay’ın güney kutbuna inip, orada su arama faaliyetleri gerçekleştirmeyi planlıyordu. Hindistan; Ay’ın yüzeyine inmeyi başarmış ABD, Sovyetler Birliği ve Çin’in ardından 4’üncü ülke olma fırsatını da kaçırdı.

BAŞBAKAN MODİ MORAL VERDİ

 

 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, gelişmeleri takip etmek için Hindistan Uzay Araştırmaları Organizasyonu’nun merkezinin bulunduğu Bengalore’ye hareket etmişti. Uzay aracıyla bağlantının kesilmesinin ardından bilim insanlarına yönelik konuşma yapan Modi,''Bu kesinlikle küçük bir başarı değil ve bütün ülke sizinle gurur duyuyor. Sizler, bu ülke için yaşayan, bu ülke için kendi hayallerini hiçe sayan, bu ülke için uykusuz geceler geçiren insanlarsınız. Bağlantı tekrar kurulabilirse, uzay aracı bize bilgileri ulaştıracaktır. Şimdilik en iyisini umalım'' sözleriyle bilim adamlarını motive etti.

KAYNAK: DHA, İHA
YORUMLAR 44
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen Keşmir halkına zulm yap, nilyonlarca müslümanın nefretini kazan, onlarla bağı kopar, ona üzülme, uyduyla bağlantıyı kopardığına üzül.
    Cevapla
  • Cesars 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar yine uzaya çıkmış biz hala uzaya uyduyu başka ülkeden atıyoruz fırlatma rampamız bile yok
    Cevapla
  • Artık var 4 yıl önce Şikayet Et
    O da olacak, merak etme. Türkiye uzay ajansı kuruldu, Tabi gene CHP karşı çıktı "ne gereği var, boşuna masraf olur" diye dava bile açtı. Türkiye'ye ayak bağı olan ilerlemesini engelleyip, suçu da yıllarca islâma ve müslümanlara atıp milleti dinden koparıp gavurlaştırmaya çalışan gavur beslemesi satılmışlar yüzünden bugüne kadar bunlar gecikti.
    Cevapla
  • Ertan 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi gayrimillerden kaynaklı, rumuzundan utan.
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen yap. Bu ulkenin vatandasi degil misin
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    O kadar Guru aç insan varken sen dünyaya baksana kendi nüfusunu kontrol etsene. Bataklığın pis kokunun içinde gereksiz kontrolsüz çoğalan bilinçsiz yaşıyorlar
    Cevapla
  • Selma 4 yıl önce Şikayet Et
    Ettiğiniz zulümlerden ötürü daha beter olun inşaALLAH
    Cevapla
  • Oyuncu 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güldüm... Ha gayret Hindistan ABD 1969 da indim dedi, o günden beri tüm dünyayı kekliyorlar...
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    1969 da sözde aya indiler.50 yıl geçmiş 2019 olmuş ama ne hikmetse şimdi gidebilen yok.:):)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!