Almanya'dan Canan Kaftancıoğlu açıklaması

Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası Almanya'yı rahatsız etti. Federal Meclis Başkan Yardımcısı ve Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth, Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Roth, Erdoğan'ın yargıyı "edepsizce kötüye kullandığını" söyledi.

Almanya'dan Canan Kaftancıoğlu açıklaması
Almanya'dan Canan Kaftancıoğlu açıklaması
GİRİŞ 09.09.2019 12:44 GÜNCELLEME 09.09.2019 12:44
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Alman Yeşiller Partisi'nden Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan'ın yargıyı "edepsizce kötüye kullandığını" söyleyen Roth, "Eleştirel tweetlere 10 yıl hapis cezası. Karar ağır baskı ve engellemelere rağmen en son yapılan seçimleri kazanan İstanbul'daki muhalefete yönelik bir intikam eylemi" dedi.

 

 

Roth Federal Hükümet'e de çağrıda bulunarak hükümetten "Türkiye'de birçok demokratın haklarının her gün ayaklar altına alınmasına" sessizce seyirci kalmamasını istedi.

Kaftancıoğlu'nun suç teşkil eden tweetleri...

 

 

9 YIL 8 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 5 ayrı suçlamadan 17 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada dün hâkim karşısına çıkmıştı. Kaftancıoğlu İstanbul 37'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama" suçundan 1 yıl 8 ay, "kamu görevlisine, görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 2 yıl 4 ay, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 2 yıl 8 ay, "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası olmak üzere toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kaftancıoğlu'nun suç teşkil eden tweetleri...

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 93
  • Erdal 05 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani coktan göze batan bir bir provokatör, gec bile kalindi.... Fetö olayinda cok ama cok saçma sapan konuşmaları vardi asil taa ozaman yilarini cekmek lazimdi
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Batı Nedense içimizdeki Kaçak göçek Teröristlere Darbecilere sahip çıkıyor. Adeta terörist yuvasına döndüler.
    Cevapla
  • abc 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadın kırk farklı suçtan ceza aldı ama RTE için attığı tweet ön planda algı oluşturuluyor Başkana hakaretten 2 yıl 4 ay ceza almış düş bunu kalan cezalar ne olacak ben mi gidip yatayım haa her fırsatta toplumda kin ve nefret suçunu körükleyen inançları aşağılayıp insanlara zulm eden bu faşist kibir abidesi serbest mi kalsın. RTE için yaptığınız suçlamaları bu kadın yıllardır toplumun her bir ferdine yapıyor yaptırıyor dhkpc li bu teröristin içeriden çıkmamasını umuyorum
    Cevapla
  • rıfkı hıdır 4 yıl önce Şikayet Et
    kaftancıoğlu... koş hemen seni hima edenlerin yanına koş hemen şikayet et
    Cevapla
  • yiğidooo 4 yıl önce Şikayet Et
    hainler için yaşasın cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi