İsrail'den şehit cenazelerine ilişkin skandal karar

İsrail Yüksek Mahkemesi, Filistinli şehitlerin cenazelerinin alıkonulması uygulamasının devamına yeşil ışık yaktı.

İsrail'den şehit cenazelerine ilişkin skandal karar
İsrail'den şehit cenazelerine ilişkin skandal karar
GİRİŞ 09.09.2019 16:54 GÜNCELLEME 09.09.2019 16:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail'deki Arap Azınlık Hakları Hukuk Merkezi ADALAH tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Yüksek Mahkemesinin, İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinlilerin cenazelerinin alıkonulması uygulamasının sürdürülmesi yönünde karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, "skandal" olarak nitelenen kararın emsalinin olmadığı ve uluslararası hukukun temel ilkelerinin ihlal edildiği vurgulandı.

"Pazarlık aracı yapılmak isteniyor"

Öte yandan, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistinli Esirler Heyetinin avukatı Muhammed Mahmud, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Yüksek Mahkemesinin söz konusu kararının, Gazze Şeridi'ndeki İsrail askerlerinin iade edilmesi için Filistinli örgütlerle bir pazarlık aracı olarak kullanma niyetiyle verildiğine dikkati çekti.

Filistinliler, İsrail askerleri tarafından "saldırı düzenleme veya girişiminde bulunma" gerekçesiyle şehit edildikten sonra alıkonulan yakınlarına ait cenazelerin kendilerine teslim edilmesini istiyor.

Şehitlerin Alıkonulan Cenazelerinin Geri Alınması Girişimi tarafından daha önce yapılan açıklamada, İsrail'in 51'i 2015'ten bu yana olmak üzere toplamda 304 şehit cenazesini alıkoyduğu belirtilmişti.

Filistin yönetimi, 2008'de çıkardığı bir genelgeyle 27 Ağustos'u şehitlerin cenazelerinin teslim edilmesi için "ulusal gün" ilan etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Adamlarda Böyle 4 yıl önce Şikayet Et
    Millet bizim gibi taviz vermiyor, teröristlere cenaze törenine izin veren dünyada bizden başka ülke var mıdır acaba?
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz şehitleri öldü demeyiniz,onlar diridirler ,siz anlayamazsınız.ey israil sen şehitleri aklın sıra sahiplerine vermeyerek tutsakmı tutuyorsunuz,onlar rabbimin izniyle düştükleri yerden kalkacaklar ve ayetin sırrı gerçekleşecektir.o topraklarda şimdiye kadar şehit düşenler rabbimin izni ile muhakkak zamanı gelince mezarlarından çıkacaklardır.bakalım şeytanın seni kurtaracakmı.elmi yaman müsmanmı yaman dünyayı sana dar edeceklerdir.hz musadan utan,kudüsten utan,Allahtan utan.insanlıktan utan.kılavuz edindiğin şeytan seni cehenneme doğru yerlerde sürüklemekte.çamur içindesin farkında değilsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor