Putin bunu hiç beklemiyordu! Kayıp büyük

Rusya'da pazar günün yapılan yerel seçimlerde, muhalefetin 'Stratejik oy verin' çağrısı üzerine iktidar partisi, Moskova Belediye Meclisi’ndeki koltuklarının üçte birini kaybetti.

Putin bunu hiç beklemiyordu! Kayıp büyük
Putin bunu hiç beklemiyordu! Kayıp büyük
GİRİŞ 10.09.2019 07:31 GÜNCELLEME 10.09.2019 08:07
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya Federasyonu'nda Pazar günü yapılan yerel seçimlerde oyların tamamına yakını sayıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın adayların Moskova'da büyük kayıplar yaşadığı belirtiliyor. 

 

 

Rus medyasına göre, oyların önemli bir kısmı bağımsız, komünist ve liberal adaylara gitti. İktidar partisi Birleşik Rusya, buna göre Moskova Belediye Meclisi'ndeki koltuklarının yaklaşık üçte birini kaybetti. Basına yansıyan haberlere göre, meclisteki 45 koltuğun 20'si muhalefete gitti. Şu ana kadar 45 koltuktan 38'inde Putin yanlısı isimler bulunuyordu.

'STRATEJİK OY' ÇAĞRISI GELMİŞTİ

 

 

Muhalefet lideri Aleksey Navalnıy, seçimlerden önce Moskovalılara stratejik oy verme çağrısı yapmıştı. Navalnıy seçmenden, oylarını Putin adayları karşısında en fazla şansı olan adaya vermelerini istemişti. 

Rus yerel seçimlerinin Putin için bir test niteliği taşıdığı kaydediliyordu. Birleşik Rusya partisine verilen destek oranı, seçimler öncesinde azalmıştı. 

Muhalif adayların seçimlere katılmasına izin verilmemesinin ardından Moskova sokakları haftalar boyunca protesto gösterilerine ev sahipliği yapmıştı. Eylemlerde yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı. 

Rusya'da Pazar günü, belediye başkan ve meclislerinin yanı sıra 16 bölgesel vali ve 13 bölgenin parlamento seçimleri de yapıldı. Ülkenin iki doğu bölgesinde Kremlin yanlısı adayların başarı oranının artırdığı görülüyor. 

YORUMLAR 13
  • kkk 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyada yeni düzen bu. iki seçenekli seçim. istediklerini başa geçirmek için en etkili yöntem budur..
    Cevapla
  • Hadii 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd türkiyede hdp chp ip stratejik ortaklığı ile kısmen başarı sağladı bunu Rusya da da yapmış belli sırada İran var
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim gibi şark kafalı ülkelere demokrasi çok büyük bir lüks... aynen türkiyede olduğu gibi stratejik oy kullanmışlar... bu ne demek? rusyanın ve rusyanın gelişmesine düşman olanlara oy vermek demek. aynen bizdeki kanıbozukların yaptığı gibi...
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı Türkiye deki gibi yaniii. enteresan
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD’nin Çin’i kuşatmak için askeri açıdan Orta Asya’ya ulaşması neredeyse imkânsız gözüküyor. Çünkü Rusya ve Çin liderliğinde kurulan iki savunma ittifakı; Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ: Çin, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan) ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (Beyaz Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Tacikistan) Pentagon’u bu bölgeye sokmayacak güce sahip. Bu durumda geriye Çin’i kuşatmak için iki seçenek kalıyor: 1) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devrilmesi, 2) Orta Asya bölgesinin enerji geçişine izin vermeyecek şekilde etnik ve mezhep temelinde kaosa sürüklenmesi (SUNNİ-Şİİ Savaşı?)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi