Esad 3 kuzenini eve hapsetti! Sebebi Rusya'nın istediği 3 milyar dolar

Beşar Esad, ülkedeki ekonominin yüzde 60’ını yöneten kuzeni Rami Mahluf ve kardeşleri İyad ile İhab’ı evde hapsetti. Olaya ilişkin Esad yine 29 iş adamı gözaltına aldı.

Esad 3 kuzenini eve hapsetti! Sebebi Rusya'nın istediği 3 milyar dolar
Esad 3 kuzenini eve hapsetti! Sebebi Rusya'nın istediği 3 milyar dolar
GİRİŞ 10.09.2019 11:36 GÜNCELLEME 10.09.2019 11:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Arap medyasında yayılan habere göre, Suriye ekonomisinin yüzde 60’ını yöneten Mahluf’un, Rusya’nın Esad’dan istediği 3 milyar dolarlık savaş masraflarını ödemeye yanaşmadığı için tutuklandığını öne sürdü. Bunun ardından Beşar Esad, Rusya’da yaşayan dayısı ve Rami’nin babası Muhammed Mahluf’u ülkeye çağırdı.

 

 

Arap medyası, ülkeye gelen Muhammed Mahluf, oğulları Rami, İyad ve İhab ile görüştüğü ve 3 milyarı ödemelerini istemişti. Ancak Rami ve kardeşleri yüksek rakam olduğundan dolayı bu talebi reddettiğini altını çizdi. Suriye'nin bir numaralı iş adamı Rami Mahluf, rejim tarafından kontrol edilen alanlarda geniş yetkilere sahip ve Suriye'de onlarca ticari şirketin sahibi olduğu biliniyor.

Rami Mahluf, Suriye'de milyonlarca müşterisi olan MTN'nin yanı sıra Suriye'de milyonlarca müşterisi olan hücresel telekomünikasyon şirketinin çoğuna sahip olduğu ortaya çıktı. "Mahluf" adlı grup eski medya koordinatörü Firas Mansur, daha önce Hükümet Ticaret Bankası'nda para aklama yapan Rami Mahluf'un yanı sıra, Avrupa bankalarına 43 milyar dolardan fazla para kaçakçılığı yaptığını açıklamıştı.

 

 

Prens Muhammed Bin Selman’ın taktiğini uyguladı

Beşar Esad’ın kuzenleri Rami, İyad ve İhab’a uyguladığı ev hapsi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Ritz-Carlton Otel'in senaryosu, prensleri, bakanları ve işadamlarına kara para aklama iddiasıyla uyguladığı ev hapsine benzediği öne sürüldü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Soyu kurusun insallah
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ooow abd de ypg den petrolü biz alacağız dediğinde bak sen izle o zaman.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    esedi icraya verin
    Cevapla
  • Esadın suçu 4 yıl önce Şikayet Et
    abd ambargosu iran rusya lübnan ve suriyeyi vuruyor. buna birde suriyedeki savaşın büyük maliyetleri eklenince çöküş iki kat artıyor. suriye halkı esad için ölmemeli. Esad suriyeyi rusyayı iranı ve lübnanı felakete sürüklüyor. ekonomik anlamda geri kalan bu ülkeler afrika ülkeleri kadar gelir elde etmeye başladı. Esadın yüzünden yakında afrika ülkeleri rusya iran lübnan ve suriyeyi geçecek.
    Cevapla
  • emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın Cehennem, sende birgün bedelini ödeyeceksin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü