Sınırda hareketli dakikalar! Erdoğan'dan ilk açıklama

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Suriye’nin Haseke iline bağlı Resulayn ilçesinden son dakika haberi geldi. Dün tırlarla getirilen zırhlı kulübeler teröristlerin kazdığı tünellere yerleştirildi. Sınırda bu hareketlilik yaşanırken, Erdoğan ABD'li, heyetle görüştü. Görüşme sonrası Erdoğan bir basın toplantısı düzenledi. MSB ise, Türkiye'ye gelen ABD'li komutanların ziyaretleri için bir açıklama yaptı

GİRİŞ 10.09.2019 16:30 GÜNCELLEME 11.09.2019 12:33
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Suriye’nin Haseke iline bağlı Resulayn ilçesinde teröristlerin kazdığı tünellere ABD tarafından getirilen zırhlı kulübeler yerleştiriliyor.

 

 

DÜN TIR'LARLA GÖNDERİLMİŞLERDİ

ABD’nin Irak üzerinden TIR'lar ile gönderdiği zırhlı kulübeler, Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan PKK/PYD’nin denetimindeki Resulayn ilçesine ulaştı.

 

 

55 TIR'LIK SEVKİYAT

ABD, dün akşam saatlerinde Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından yaklaşık 55 tırlık sevkiyat yaptı.

ABD'DEN PYD'YE KONTEYNER SEVKİYATI...

Kepçe yardımıyla kazılan tünel ve hendeklere bu zırhlı kulübeler yerleştiriliyor.

TSK'NIN OLASI OPERASYONUNA ÖNLEM!

PKK/PYD’li teröristlerin hazırladığı tünel ve hendeklerde çok amaçlı olarak kullanmak üzere yerleştirdiği zırhlı kulübelerin Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası operasyonunda lojistik destek merkezi ve silahlı mücadele için kullanılacağı öne sürüldü.

PYD MEVZİLERİNE YERLEŞTİRİLEN ZIRHLI KULUBELER

SINIRDA HAREKETLİ DAKİKALARIN YAŞANDIĞI SIRADA ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Sınırda hareketliliğin yaşandığı saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve beraberindeki heyeti kabul etti. Burada konuşan Erdoğan, "Şu an hem ülkemizin hem bölgemizin hem de Suriyeli mültecilerin geri dönüşüne en büyük engel PKK ile onun uzantısı olan YPG gibi terör örgütleridir. Etnik temizlik yapan, bölge halkını göçe zorlayan, Türk vatandaşlarının can ve mal güvenliğini tehdit eden bu yapı muhakkak tehdit unsuru olmaktan çıkarılmalıdır. 50 bine varan tırla, buradaki terörist gruplara araç gereç, mühimmat gönderilmesi bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. ABD'den beklentimiz terörle mücadelemizde ve sığınmacıların evlerine dönebilecekleri güvenli bölgeler oluşturma çabamızda yanımızda olmaları" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE ABD TİCARET BAKANI WİLBUR ROSS...

ABD'Lİ KOMUTANLAR TÜRKİYE'YE GELDİ, YARIN DA SINIRDA İNCELEME OLACAK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bugün yaptığı son dakika açıklamasında, "ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korg. Stephen M.Twitty ve ABD Merkez Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korg. Thomas W.Bergeson başkanlığındaki ABD askerî heyeti, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhındaki temaslarını tamamladı. Görüşmelere yarın, Akçakale’deki Birleşik Müşterek Harekat Merkezinde devam edilecek" ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN: BU İŞ 3-5 HELİKOPTER UÇUŞUYLA OLMAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya İnönü Üniversitesi'ndeki Önder İmam Hatipliler Buluşması'nda ABD ile başlatılan ortak devriyeler hakkında ilk kez konuşmuştu. Erdoğan buradaki sözlerinde, "Bu iş öyle 3-5 helikopter uçuşuyla, 5-10 araç devriyesiyle, göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasıyla olacak iş değildir. Orada 1 milyon kişiyi iskan edebilmek için şehirleri ve kırsalıyla tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız" demişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 58
  • Harekat Şart 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra harekat olması zor gibi duruyor . Fakat bir an evvel PYD' nin top yekün süpürülmesi lazım. Suriyelileri Türkiye Sürüp Türkiyeyi Ekonomik Krize sürükleyip, ondan sonra da orada kalan kürtler ile bir Kürt Devleti Kurmaya çalışmak Müsade edilecek bir durum değildir., Güvenli bölge sadece PYD yi resmi olarak tanımak anlamına gelir. Girmek için de çok geç kalındı . Zaten Gireceğiz diye bağıra bağıra girilmesi çok yanlış. 2016 yılından önce girilmeliydi , o zaman da ordu da çok FETÖCÜ vardı zor olurdu. Şimdi de PYD nin yanında ABD var. Allah Devletimizin, Hükumetimizin ve bizim yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    abd türkiye ye gelip rapor görüp türk askeri hakın da bilgi toplayıp pkk ile paylaşip ona göre savaşacak biz ise oo geliyo abd geliyo diye göbek atıyoruz adamlar bizim aleyhimizde çalişiyor..biz bakıyoruz....Allah sonumuzu hayır eylesin inşallah...
    Cevapla
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    boş yere bekliyoruz onlar bildiğinden geri kalmayacak bizim bir an evvel girip temizlememiz lazım inceldiği yerden kopsun
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 4 yıl önce Şikayet Et
    Göz göre göre savaş hazırlığı yapıyorlar. Bu terörist ler ne zaman temizlenerek Suriye halkı ülkelerine dönecek
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bekliyelim iyice tahkimatlarını yapsınlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini