Çavuşoğlu ziyaret etti! Rumlar harekete geçti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yaptığı ziyaret, Rumların tepkisini çekti. Rum yönetimi, Çavuşoğlu'nun Kapalı Maraş ziyaretini ve yaptığı açıklamaları BM ile AB gündemine getirme çalışması başlattı.

GİRİŞ 10.09.2019 14:33 GÜNCELLEME 10.09.2019 14:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in, New York’taki temasları sırasında görüşeceği BM Genel Sekreteri’ne ziyaret ile ilgili rahatsızlığını aktaracağı belirtildi. Rum Dışişleri Bakanlığı da, yaptığı yazılı açıklamada Bakan Çavuşoğlu'nun ziyareti sırasında, Gazimağusa'ya konsolosluk yapılacağını açıklamasını 'bölücü bir eylem' olarak değerlendirdi. 

 

 

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis de, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin başlamamasının sorumlusunun Türkiye olduğunu iddia etti. Rum Dışişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklama yaptı.

'Gazimağusa’da konsolosluk açılması kararının bölücü bir eylem olduğu' öne sürülen açıklamada, "Bu eylem, Türkiye’nin yeni, kabul edilemez oldubittiler yaratma ve müzakerelerin yeniden başlama umutlarını baltalamadır. Türkiye'nin bu eylemlerinin engellenmesi için tüm gerekli girişimler yapılacak. Görüşmelerin kaldığı yerden başlaması için gerekli koşulların oluşturulması için çaba devam edecek" ifadelerine yer verildi.

 

 

'KIŞKIRTICI EYLEM'

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Çavuşoğlu’nun ziyaretinin 'ortamı sabote etme ve BM Genel Sekreteri’nin çabalarını engellemeyi hedefleyen kışkırtıcı bir eylem' olarak nitelendirdi.

İktidar DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Çavuşoğlu’nun açıklamasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Ana muhalefet AKEL'den yapılan açıklamada da, Gazimağusa’da başkonsolosluk açılmasının yeni bir 'kışkırtma ve yasadışılık eylemi' olduğu öne sürüldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • NİYAZİ KARACA 4 yıl önce Şikayet Et
    Yavru Vatanı Anavatanla birleştiriverin bitsin bu iş
    Cevapla
  • Mtl 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet kışkırtıyoruz ne olacak. Yıllarca siz yaptınız şimdi sıra bizde...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin