Putin'den orduda temizlik!

Rusya Devlet Başkanı Putin, güvenlik güçlerinde görev yapan 30'a yakın yüksek rütbeli subayı görevden aldı. Görevden alınan subaylar arasında Korgeneral Mihail Nazarov ve Sergey Dubrovin de var.

Putin'den orduda temizlik!
Putin'den orduda temizlik!
GİRİŞ 10.09.2019 14:42 GÜNCELLEME 10.09.2019 14:42

Kommersant gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Putin'in 7 Eylül Cumartesi günü bir emir imzalayarak görevden aldığı subaylar arasında, Kırım Soruşturma Komitesi Başkanı hukukçu Korgeneral Mihail Nazarov ve Dağıstan Soruşturma Komitesi Başkanı hukukçu Korgeneral Sergey Dubrovin de var.

Dağıstan Soruşturma İdaresi Başkan Yardımcısı Tugay Tugayev de görevine son verilen subaylar arasında. 

Putin'in talimatıyla bazı görevlere yeni atamalar yapıldı. Moskova Savcılığı görevine, halen 2'nci sınıf devlet hukuk müşavirliği görevinde bulunan Denis Popov getirildi.

Karaçay-Çerkesya Soruşturma Komitesi Başkanlığı görevi ise hukukçu Albay Nikolay Şepkin'in oldu. Kırım İçişleri Bakanlığı görevine de polis generali Pavel Karanda getirildi.

Rus basını bir süre önce, Putin'in Özel Görevler Soruşturma Komitesi Başkanı hukukçu Korgeneral İgor Komissarov'u görevden aldığını yazmıştı.

50 yıldır devlet görevinde bulunan Komissarov çocuklar, öksüzler ve geçim sıkıntısı çeken aileler ile ilgili çalışma yürütüyordu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!