Emin Hesenli: Gelecek Türk'ün olacak

Emin Hesenli "Gelecek Türk’ündür. Biz büyük bir milletin evlatları olarak geleceği beraber inşa edeceğiz." dedi.

Emin Hesenli: Gelecek Türk'ün olacak
Emin Hesenli: Gelecek Türk'ün olacak
GİRİŞ 11.09.2019 11:06 GÜNCELLEME 11.09.2019 14:09

Türkiye - Azerbaycan ilişkilerini değerlendiren Emin Hesenli önemli açıklamalarda bulundu. 

 

 

"KARDEŞ KARDEŞE BORÇ VERMEZ"

Geçen yıl Bakü’nün kurtuluşunun 100. Yılını idrak ettik. Nuri Paşa’nın Bakü’yü kurtarması Türkiye – Azerbaycan ilişkileri açısından çok önemlidir. Her 15 Eylül’de bu önemli tarihi kutlarız. Nuri Paşa ve maiyetindeki askerler Gence’ye gelerek buradaki Bolşevik ve ermeni çetelerini atmıştır. Çanakkale ve İstiklal Savaşı’nda Azerbaycan Türkleri de şehit vermiştir. Kurtuluş Savaşı’nda Azerbaycan’dan Türkiye’ye büyük bir maddi destek de gitmiştir.  Atatürk’ün Nermin Nerimanova’ya yazdığı bir mektupta şunları dile getirmiştir: “ Biz bu borcu nasıl öderiz? “ Kardeş kardeşin elinden tutar. Kardeş kardeşe borç vermez” demiştir.

 

 

"İKİ DEVLET, TEK MİLLET"

Aliyev Azerbaycan’ın milli lideridir. Türkiye – Azerbaycan ilişkilerini kendisi iki devlet, tek millet olarak tanımlamaktadır. Azerbaycan doğalgaz ve petrolünü Türkiye üzerinden dünyaya pazarlamaktadır. Bu da aradaki kardeşliğin en büyük göstergesidir. 

KARABAĞ VE HOCALI ORTAK MESELEMİZDİR

İlişkilerimiz bir kardeşlik üzerine çok daha ileri gidecektir. Karabağ ve Hocalı meselesi iki ülkenin ortak meselesidir. Türkiye’de başta Milliyetçi Hekimler Derneği olmak üzere birçok STK’yla işbirliği içindeyiz.

KARDEŞLİK HUKUKUMUZ ÇOK  ÜST DÜZEY

Türkiye’nin Afrin’de yaptığı operasyonun yanındayız. Karabağ meselesinde de düşmana verdiğimiz cevap ortadadır. Bu topraklar işgal elbette son bulacaktır. Biz dernekler 15 Eylül’de Bakü’nün kurtuluşunu kutlarız. Nuri Paşa Azerbaycan’da çok önemli bir tarihi şahsiyettir. Haydar Aliyev Türk şehitliğini bizzat kendisi yaptırmıştır. Kardeş Türk askerinin kahramanlığını yüksek tutmuşuzdur. Çanakkale’de de Azeri Türklerinin şehitliği var. Azerbaycan ve Türk Silahlı kuvvetleri üst düzeyde ilişkileri vardır. 

Türk ve Azeri gençliği karşılıklı olarak üniversitelerde eğitim almaktadır. Türk şirketleri Azerbaycan’da faaliyet göstermektedir. İki ülke ilişkileri çok çok ileri gidecektir.

Milliyetçi Hekimler Derneği Karabağ’da kurban kesmekte ve birçok faaliyet yapmaktadır. Bu bizim için çok önemlidir. Azerbaycan gençlerinin hekimlik okurken ve uzmanlık faaliyetlerini yapması konusunda Milliyetçi Hekimler Derneği’ne teşekkür ediyoruz. Gelecek Türk’ündür. Biz büyük bir milletin evlatları olarak geleceği beraber inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan’a desteğine çok teşekkür ediyoruz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!