İlk Gripen savaş uçaklarını törenle teslim aldılar

İsveç merkezli SAAB firması, Brezilya Hava Kuvvetleri için üretmiş olduğu ilk JAS-39 Gripen-E savaş uçağını, geçtiğimiz gün İsveç’in Linkoping şehrinde düzenlenen törenle teslim etti.

İlk Gripen savaş uçaklarını törenle teslim aldılar
İlk Gripen savaş uçaklarını törenle teslim aldılar
GİRİŞ 11.09.2019 15:42 GÜNCELLEME 11.09.2019 15:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SAAB, Brezilya ile 2014 yılında; ilgili sistemler, destek ve ekipman da dahil olmak üzere Brezilya Hava Kuvvetleri için 36 Gripen E / F’nin geliştirilmesi ve üretilmesine ilişkin yaklaşık 4 milyar dolar bedelinde bir anlaşma imzalamıştı. SAAB, yaklaşık on yıl boyunca uygulanacak kapsamlı bir teknoloji programı ile Brezilya yerel havacılık endüstrisinin gelişimini içeren Brezilya Gripen programını, ulusal ortakları aracılığıyla sürdürüyor. Bu kapsamda Brezilyalı teknisyen ve mühendislerin de katılımlarıyla üretilen ilk Gripen-E savaş uçağı, 10 Eylül 2019 tarihinde Brezilya Hava Kuvvetlerine teslim edildi.

İsveç’teki üretim faaliyetlerine Brezilya ekibinin katılımı, SAAB tarafından Brezilya’ya kazandırılacak teknoloji transferinin bir parçasıdır ve üretim faaliyetlerinin Brezilya’da yürütülmesi için gerekli pratik bilgileri sağlamayı amaçlamaktadır. 2021’den başlayarak, 15 uçağın komple montajı Brezilya’da başlayacak. İki kişilik Gripen F’nin geliştirilmesi, Brezilya’nın Gavião Peixoto kentindeki Gripen Tasarım ve Geliştirme Ağı’ndaki kapsamlı çalışmalarla halihazırda ilerlemektedir. Gripen F teslimatlarının 2023’te başlaması bekleniyor.

 

 

YORUMLAR 1
  • Isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Gripen en iyi ucaklardan biri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu