Türk bayrağını indiren şahıs her yerde aranıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Akdoğan Belediyesi'nde bulunan bir kilisedeki ayine katılanlardan bir Rum, Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu'nun bahçesinde dalgalanan Türk bayrağını indirdi. Ardından okuldaki panodan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a ait fotoğrafı da alarak kayıplara karıştı. Güvenlik kamerasındaki görüntüleri inceleyen KKTC polisi, o şahsı arıyor.

Türk bayrağını indiren şahıs her yerde aranıyor!
Türk bayrağını indiren şahıs her yerde aranıyor!
GİRİŞ 11.09.2019 19:57 GÜNCELLEME 11.09.2019 19:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Olay 8 Eylül'de meydana geldi. Kıbrıslı Rumlar, 45 yıl sonra Akdoğan'da bulunan Panaya Meryem Ana Kilisesi'nde ayin yaptı. Ayine yüzlerce Rum katıldı. Ayine katılanlardan bir grup daha sonra Kilise'ye 150 metre uzaklıkta bulunan Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu'nun bahçesine girdi.

Denktaş'ın fotoğrafını da aldı

Rumlardan biri, bir süre okulun içerisinde gezdikten sonra okula girerek, sınıflardan birinin yanındaki panodan Denktaş'a ait fotoğrafı aldı.

Aynı Rum, daha sonra bahçede direkte asılı olan Türk bayrağına yöneldi. Bayrağın iplerini 10 dakika içinde ara ara gelerek kesip, uzaklaşan Rum, ip kopunca da bayrağı direkten indirdi ve aldı. Bayrak ve Denktaş'ın fotoğrafını alan Rum, okulun duvarlarından atlayarak kayıplara karıştı. Okul yönetimi bir gün sonra bayrağın yerinde olmadığını gördü. Okul Müdürü Sözer Özkaramehmet ve yetkililer güvenlik kameralarının görüntülerini izledi.

Polis her yerde arıyor

Görüntülerde, bir şahsın Türk bayrağını ve Denktaş'ın fotoğrafını aldığı görüldü. Daha sonra yapılan incelemede bayrağı indiren kişinin bir Rum olduğu belirlendi. Konu, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü'nce araştırılıyor.

Rum kesiminden izahat istendi

KKTC yönetimi olaya karışan Rum'un kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı. KKTC yönetimi, Rumlardan yaşanan olay üzerine izahat istedi.

YORUMLAR 7
  • Feridun 4 yıl önce Şikayet Et
    Rumlarda Türk düşmanlığı, Bizim Kıbrıs Türlerinde de Rum hayranlığı gün geçtikçe artıyor.
    Cevapla
  • grytk1 4 yıl önce Şikayet Et
    onu alan rum değilde! kıbrıs türkü diye adlandırılanlardan olmasın?!
    Cevapla
  • Orhangazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Alın size örnek, kıbrıs birgün yine birleşir ise, türklerin çekeceği var çünkü kuduran bürsürü türk düşmanı rumlar var!
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    kıbrıs yönetiminin türkiyeye bakış açısıdır bu... bayrağımıza sahip çıkmasını beceremediklerinden değil... bir kaç ay maaşlarını kesin bakalım... o zaman nasıl süt dökmüş kediye dönüyorlar...
    Cevapla
  • ??? 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne izahı! Görüldüğü yerde vurun! Yıllar önce yaptığımız gibi ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti