ABD'den F-35 kararı: O ülkeye satışına onay verdiler

ABD Dışişleri Bakanlığı, 6,5 milyar dolar değerinde 32 F-35 A tipi savaş uçağının Polonya'ya satışına onay verdi. Polonya, Rus yapımı MiG-29 ve Su-22 filolarını yenileme çabalarının bir parçası olarak F-35 alımına ilişkin talebini ABD'ye mayıs ayında sunmuştu.

ABD'den F-35 kararı: O ülkeye satışına onay verdiler
ABD'den F-35 kararı: O ülkeye satışına onay verdiler
GİRİŞ 11.09.2019 23:23 GÜNCELLEME 12.09.2019 00:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı, 6,5 milyar dolar değerinde 32 adet F-35A tipi beşinci nesil savaş uçağının Polonya'ya satışına onay verdi. 

 

 

ABD Savunma, Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, muhtemel dış askeri satış kapsamında 6,5 milyar dolar değerinde 32 F-35 müşterek taarruz savaş uçağı ve ilgili elemanlarının Polonya'ya satışını onaylama kararı aldı." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, satışa, konvansiyonel uçuş-kalkış yapabilen 32 adet F-35A tipi uçağın yanı sıra 33 F-135 yedek motor ile uçağın elektronik harp sistemleri gibi birçok parçanın da dahil olduğu bildirildi. 

 

 

Ajansın açıklamasında ayrıca, "Bu satış Polonya'ya bölgedeki saldırganlıkları caydırmak konusunda güvenilir bir savunma kabiliyeti kazandıracak ve ABD kuvvetleri ile ortak çalışabilirliğini sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.  

MAYIS AYINDA TALEP ETMİŞLERDİ

Polonya, Rus yapımı MiG-29 ve Su-22 filolarını yenileme çabalarının bir parçası olarak F-35 alımına ilişkin talebini ABD'ye mayıs ayında sunmuştu.

Varşova yönetiminin, ülkenin askeri modernizasyonu kapsamında, 2026 yılına kadar 47 milyar dolar askeri harcama yapması bekleniyor. 

ABD'den 2017'de 10,5 milyar dolar değerinde Patriot hava savunma sistemi alan Polonya, son zamanlarda HMARS roket sistemleri, stand off füzelerinin yanı sıra değeri 2 milyar doları bulan askeri alımlar yapmış

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    İki katına satmışlar, ödedikleri paraya bir bak. 200 milyon $ da etmez la. Soymuşlar Lehleri. Daha yedek parça falan da alacaklar ödedikleri bununla bitmiyor. Bir de şu açıdan komik yani. Rus tehdidine karşı alıyorsun. 32 tane uçak yetecek mi yani. Hava Savunma sistemi alsa daha iyi bence.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD yine yolunacak bir kaz bulmuş
    Cevapla
  • Muttaki 4 yıl önce Şikayet Et
    Polonya ülke olarak da halk olarak da ABD hayranı ve şakşakçısı bir ülke oldu ne yazık ki uzun süredir. Hatta bu konuda dünyada birinciliğe oynarlar. O nedenle bu haberi normal görmek lazım. Muhtemelen bizim için üretilmesi düşünülen uçaklardan 32'si Polonya'nın olacak. Geri kalanların bir kısmının da Yunanistan'a gidebileceğini düşünüyorum. Artık karşılığında nelerden feragat ederler bilemem, zira parasını ödeyecek durumları da yok.
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD silahlar satarak zenginlikleri yaşıyor. Polonya Osmanlı'nın sayesinde vardır. Rusların saldırısından kaçarak Osmanlıya sığınmış Osmanlı Rusya'ya savaş ilan etmiş. Bunlarda Türkiye düşmanı olduğu için f 35 uçakları alıyor. Yalakalık serbest
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Polonyalıları severim ama enayilik yapıp beş para etmeyen tenekeleri 6.5 milyar dolara satın almışlar.
    Cevapla
  • balcı 4 yıl önce Şikayet Et
    tüm dünya işi gücü bıraktı teneke peşinde koşuyor zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”