S. Arabistan'da petrol tesisine saldırdılar! Pompeo İran'ı suçladı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan’daki iki petrol tesisine yapılan saldırı konusunda doğrudan İran’ı suçladı.

S. Arabistan'da petrol tesisine saldırdılar! Pompeo İran'ı suçladı
S. Arabistan'da petrol tesisine saldırdılar! Pompeo İran'ı suçladı
GİRİŞ 15.09.2019 09:37 GÜNCELLEME 15.09.2019 09:37
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Pompeo, 'İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in diplomasi yapıyormuş gibi davranırken, Tahran’ın Suudi Arabistan’a yönelik 100’e yakın saldırının arkasında olduğunu' savundu.

 

 

Pompeo, "Tüm tansiyonu azaltma çağrıları arasında İran şimdi dünyanın enerji arzına eşi görülmemiş bir saldırı başlattı. Saldırıların Yemen'den geldiğine dair bir kanıt yok.” ifadelerini kullandı.

Tüm ülkeleri İran’ın saldırılarını kamuya açık ve net bir şekilde kınamaya çağıran Pompeo, ABD’nin, enerji piyasalarındaki tedarikin en iyi şekilde devamı ve Tahran'ın saldırganlığından sorumlu tutulmasını sağlamak için ortakları ve müttefikleri ile birlikte çalışacaklarını kaydetti.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump da saldırıdan sonra Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefon görüşerek saldırıyı kınamış, ülkesinin Suudi Arabistan'ın güvenlik ve istikrarını destekleyen her konuda iş birliği yapmaya hazır olduğunu ifade etmişti.

ARAMCO PETROL TESİSİNE SALDIRI

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi "Saudi Aramco"ya ait 2 fabrikaya dün yerel saatle 04.00'te silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlenmesi sonucu yangın çıktığı açıklanmıştı.

Ölen ya da yaralananın olmadığı SİHA saldırısıyla ilgili herhangi bir taraf suçlanmazken, Husiler yaptıkları yazılı açıklamada, saldırıyı kendilerinin düzenlediklerini ima etmişti.

Yemen'deki İran destekli Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra SİHA'larla ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) desteğini alan hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

YORUMLAR 8
  • ıspartalı 4 yıl önce Şikayet Et
    sizin yapmadığınızı nerden bilicez siz kendi ikiz kulelerini vurmuş bir devletsiniz ülkelere yalanlara dayanarak savaş açmış bir devletsiniz yalancı bir devletsiniz artık dünya bu yalanlarınızı yemiyor...
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Aramco, işgalci abdnin suudiamerikada kurduğu petrol şirketi.Ellerinize sağlık Yemenin kahramanları..
    Cevapla
  • hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Sudiler Arabistan Enperyalizt ve Siyonost yanlisi Fitne isleri Irak Libya Afkanistan Madenleri Petrolu Elerine gecirdiler sira Iranda!!
    Cevapla
  • tersinim 4 yıl önce Şikayet Et
    Amaç Suudilerle İran'ı savaştırmak. Bu ara bol bol silah satacaklar. Aynı oyun İran- Irak savaşında da sahneye konmuştu. İki aptal on sene savaşmış birbirlerini yok etmişlerdi.
    Cevapla
  • hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Sudi Arabistan Enperyalizt ve Siyonist usagi Demokrasi bahne edip Afkanistan Libya Irak Petrolunu Mdenini elerine geciren Enperyalizler ve Siyonistler ayni sistemi Iranda denemek istiyolar!!!
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin sivri zekadan dünya yoksun olsada,herkes biliyorki Siyonistler sırf İranı yıkmak için Irakı kullandılar.
    Cevapla
  • Ali Kılıç 4 yıl önce Şikayet Et
    O iki yüzlülük sizde var, Çıban başı ABD
    Cevapla
  • haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Sudi Arabistan büyük bir Munafik ortadoguda Fitne vahabiler Enperyalizt ve Siyonist usaklari Millyarlarca Dollar Euro silah alip Mslümani Müslümana kirdiriyo Sudi Arabistan Munafigi!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!