Suudi Arabistan: Saldırı İran silahlarıyla Yemen dışından yapıldı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon sözcüsü Turki el-Maliki, Saudi Aramco'ya ait tesislerine saldırısına ilişkin "Soruşturmadan elde edilen ilk bilgiler, Bekik ve Haris'e (Saudi Aramco'ya ait tesislerin bulunduğu yerler) düzenlenen saldırılarda kullanılan silahların İran'a ait olduğuna, saldırıların Yemen topraklarının dışından yapıldığına işaret ediyor" dedi.

Suudi Arabistan:  Saldırı İran silahlarıyla Yemen dışından yapıldı
Suudi Arabistan: Saldırı İran silahlarıyla Yemen dışından yapıldı
GİRİŞ 16.09.2019 18:04 GÜNCELLEME 16.09.2019 18:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait tesislere yönelik saldırıların Yemen toprakları dışından İran silahlarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

 

 

Koalisyon sözcüsü Turki el-Maliki, Suudi Arabistan'ın Al Arabiya televizyonunun canlı yayınladığı basın toplantısında, "Soruşturmadan elde edilen ilk bilgiler, Bekik ve Haris'e (Saudi Aramco'ya ait tesislerin bulunduğu yerler) düzenlenen saldırılarda kullanılan silahların İran'a ait olduğuna, saldırıların Yemen topraklarının dışından yapıldığına işaret ediyor." dedi.

Maliki, saldırının nereden gerçekleştirildiğinin öğrenilmesi için soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

 

 

Öte yandan, Suudi Arabistan Şura Meclisi, dost ve kardeş ülkelerden, Saudi Aramco saldırılarının arkasında yer alan örgütlerin, ülkelerin ve destekçilerinin yargılanması için ortak çaba harcamalarını istedi.

SAUDİ ARAMCO PETROL TESİSLERİNE SALDIRI

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait 2 tesiste, cumartesi günü yerel saatle 04.00'te SİHA’larla düzenlenen saldırıların ardından yangın çıkmıştı.
Olayda ölen ya da yaralanan olmazken saldırıyla ilgili herhangi bir taraf suçlanmamıştı. Husiler ise yaptıkları yazılı açıklamayla saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.
Yemen'deki İran destekli Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra SİHA'larla ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Maymun 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaş cıkarmak icin patriotlar devre dışı bırakıldı
    Cevapla
  • Merr 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ortadoğuda kalmak haklılığı göstermek için kendi yaptı.etrafda suçlu arıyor.
    Cevapla
  • Trk 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ile is tuta tuta arabistan yönetimide şarlatanlığa başlamış. Körle yatan şaşı kalkar
    Cevapla
  • Durmuş Öneyler 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam kabul edelim ordan yapıldı.Amerikanın meşhur patriot ları ne yaptı. o kadar uzaktan algılayamadımı.Israilin kurduğu radar sistemidemi algılamadı. O zaman iyiki S400 sistemimi almışız.
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    bu arabistan bütün son model modern silahlara sahip, iki ihanın onların hava savunma sistemlerine yakalanmadan o rafinerilere zarar vermesi çok şaibeli bir durum, yeni kriz yaratmakt için abd yapmış olabilir bunu, veya bu olaydan sonra artacak olan petrol fiyatları abd nin çıkarına olabilir. iran yaptıysa tebrik ederim onları, abd ve israilin kucağında oturan suudilerin en büyük iki petrol rafinerisini havaya uçurucak kadar kabiliyetleri gelişmiş demek, şimdi suudilerin üretimi yarıya düşeceğinden İran belki daha rahat petrol satabilir, ambargolar İranı boğuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı