Rolü Muhammed Ali'den kapmıştı! Çağrı filminin efsanesinden acı haber

Mustafa Akkad’ın yönettiği 1977 yapımı "Çağrı" filminde Kabe’de ilk ezanı okuyan Bilâl-i Habeşî’yi canlandıran Libyalı oyuncu Ali Ahmed Salem hayatını kaybetti. 81 yaşında hayata gözlerini yuman oyuncu vefatından önce verdiği röportajda Çağrı filminin son sahnesine atıfta bulunarak, "Mekke’nin fethinden bu yana hâlâ işsizim" demişti.

Rolü Muhammed Ali'den kapmıştı! Çağrı filminin efsanesinden acı haber
Rolü Muhammed Ali'den kapmıştı! Çağrı filminin efsanesinden acı haber
GİRİŞ 17.09.2019 10:25 GÜNCELLEME 17.09.2019 10:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

1977 yapımı Çağrı (The Message) filminin en etkileyici sahnelerinden biri Bilâl-i Habeşî’nin Müslümanları namaz kılmaya çağırdığı anlardı. Hafızalarımıza kazınan bu etkili sahnede Bilal-i Habeşi’ye Libyalı sanatçı Ali Ahmet Salem hayat vermişti. Tarihe geçen 81 yaşındaki oyuncu uzun yıllardır hastalıkla mücadele ediyordu. Salem dün hayata gözlerini yumdu.

 

 

EN ETKİLİ 48 İSİMDEN BİRİYDİ

1945 yılında Bingazi’de doğan Salem, kariyerine radyoda yayıncı olarak başladı. Daha sonra Libya televizyonunda haber spikerliği yaptı. "Dilimiz ve Edebiyatımız" adlı bir program ile bir gezi belgeseli hazırlayıp sundu. Oyuncu olarak ise "Şairler Mahkemesi" adlı bir komedi dizisinde yer aldı.

Ancak ona şöhreti, Çağrı filminde canlandırdığı Bilâl-i Habeşî rolü getirdi. Filmdeki rolünün ardından yönetmen Mustafa Akkad ile bağları kopmadı. Çöl Aslanı filminde Akkad’ın yönetmen yardımcısı oldu. Bundan sonra ise oyunculuğa devam etmedi. Salem Çağrı filminin son sahnesine atıfta bulunarak, "Mekke’nin fethinden bu yana hala işsizim" şeklinde açıklama yapmıştı. 2017 yılında Kahire’deki Arap Bilgi Bakanları Konseyi tarafından Arap dünyasının etkili 48 ismi arasında gösterilmiş ve ödül almıştı.

Çağrı filminden bir kare...

ROLE MUHAMMED ALİ TALİP OLMUŞTU

Tarihe geçen Çağrı filmi senaryosu, yönetmenliği ve oyunculukları büyük beğeni toplamıştı. Film hazırlığı sırasında Akkad, efsanevi boksör Muhammed Ali’nin Bilâl-i Habeşî rolünde oynamak istediğini açıklamıştı. Akkad, bu talebi filmin mesajının önüne geçeceğini düşüncesiyle reddetmişti.

YORUMLAR 13
  • Sevgi 4 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı ALLAH gani gani rahmet eylesin İNŞALLAH.
    Cevapla
  • katibb 4 yıl önce Şikayet Et
    daha da film tanımam üstüne.
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Bu arada bütün islam alemi AhmeD yazıyor.MuhammeD yazıyor.Bizim Ermeni Agop Martayan AhmeT yaptı.MuhammeT yaptı.UYANIN MÜSLÜMANLAR
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun kardeşim. Bu Yanlışın farkında olan ilk seni gördüm. InsaAllah Milletimiz'de uyanır.
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 4 yıl önce Şikayet Et
    Alah cc Rahmet eylesin Mekanı Cennet olsun Mustafa akkadlara ve kizinada Rahmet eylesin Mekani Cennet olsun tekfirci vahabbiler el kaide Ürdün ammanda 2005de mustafa akkadlarin ve kizinin kaldigi oteli bombaladilar sonra cagri filmi yonetmeni ve kizininda bombalama esnasinda o otelde öldüklerini duyunca özur dilediler ne fayda vahabbiler zalimsiniz islamla alakaniz yok
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Orjinal çağrı filmi değil bu . İkinci çekilen filmdeki bilal Habeşi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!