İran'dan Saudi Aramco çıkışı! Kendi başlarına yaptılar

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, 14 Eylül'de Suudi Arabistan'ın yerli petrol şirketi Saudi Aramco'nun tesislerine yapılan saldırı hakkında konuştu. Ruhani, "Bu saldırı savaşı bitirmek için bir uyarıydı" dedi. İran Savunma Bakanı Emir Hatemi ise Saudi Aramco'ya düzenlenen saldırıyı ülkesinin yaptığına dair suçlamaları reddederek, Yemen'deki Husilerin bu saldırıyı kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiğini belirtti.

İran'dan Saudi Aramco çıkışı! Kendi başlarına yaptılar
İran'dan Saudi Aramco çıkışı! Kendi başlarına yaptılar
GİRİŞ 18.09.2019 12:15 GÜNCELLEME 18.09.2019 12:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine Husiler tarafından yapılan saldırının, Yemen'deki savaşı sonlandırmak için bir uyarı olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

 

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, daha sonraki günlerde İran'ın Saudi Aramco'nun petrol tesislerine yönelik saldırılara katıldığını kanıtlayacağını açıkladı. Suudi Arabistan'ın Londra Büyükelçisi ise, saldırının kesinlikle İran tarafından düzenlediğini açıkladı.

ABD, Suudi Arabistan'da petrol tesislerine yapılan saldırının İran'dan düzenlendiğini ve saldırıda kullanılan İHA'lar ile füzelerin kalkış noktalarını tam olarak tespit ettiklerini açıkladı.

İRAN CEVAP VERDİ

Tasnim Haber Ajansı'na göre, İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, "Saudi Aramco'ya düzenlenen saldırıların İran topraklarından ateşlenen seyir füzeleri ve 20'yi aşkın SİHA ile gerçekleştirdiği" şeklindeki ABD iddialarına cevap verdi. 

Hatemi, Saudi Aramco'ya düzenlenen saldırıda ülkesini hedef alan tüm suçlamaları reddederek, Yemen'deki Husilerin daha önce de Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) bir havalimanına bin 200 kilometre menzilli füzeyle "operasyon" düzenlediğini belirtti. 

2 ÖNCE DE YAPTILAR

İran Savunma Bakanı, "Yemenliler yaklaşık 2 yıl önce de buna benzer bir operasyonu gerçekleştirmişlerdi. BAE'deki bir havalimanını bin 200 kilometre menzilli füzeyle vurmuşlardı." şeklinde kaydetti. 

YEMENLİLER AÇIKÇA İLAN ETTİLER

Hatemi, "Konu çok açık, iki ülke arasında çatışma çıktı. Çatışmanın bir tarafı olan Yemenliler bu olayı kendilerinin yaptığını açıkça ilan ettiler." dedi. 

Yemen'in yıllardır yoğun saldırılar altında olduğunu söyleyen Hatemi, "Yemenliler çok kayıp verdi. Ambargo altındaki durumları belli ve bu operasyonu gerçekleştirdiler." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ, AA
YORUMLAR 4
  • Osman hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    iranında husilerinde abd ninde suudlarında Allah bintürlü belasını versin. tek yaptıkları sunni müslüman öldürmek.
    Cevapla
  • Anil2 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran gucludur ya
    Cevapla
  • Omer 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun irana
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun dediğin iran adından dolayı seni öldürür haberin olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor