Talimat verdim deyip duyurdu! Trump'tan beklenen yaptırım çıkışı geldi

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Hazine Bakanlığı'na verdiği son dakika talimatıyla, İran'a yönelik yaptırımların arttırılmasını istedi.

GİRİŞ 18.09.2019 18:20 GÜNCELLEME 19.09.2019 09:27
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı son dakika açıklamasında, "Hazine Bakanına İran'a yönelik yaptırımları önemli ölçüde artırması için talimat verdim!" dedi.

YAPTIRIM KARARI BEKLENİYORDU

ABD yönetimi, hali hazırda Tahran yönetimine ağır yaptırımlar uyguluyor. ABD medyasında yer alan haberlerde, Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine yönelik saldırı sonrası yeni yaptırımlar bekleniyordu.

 

 

SALDIRIDAN İRAN SORUMLU TUTULUYOR

ABD, hafta sonu Suudi Arabistan'daki iki petrol rafinesine yapılan saldırıdan İran'ı sorumlu tutuyor. Resmi olarak ise saldırıyı, Yemen'de İran tarafından desteklenen Husiler üstlenmişti.

İran ise ABD'nin bu iddiasını yalanlıyor.

SALDIRI ÖNCESİ "YUMUŞAMA" VARDI

Hafta sonu yapılan saldırı öncesi özellikle Trump İran ile masaya oturacaklarının sinyalini vermişti. Ancak saldırı sonrası, Washington yönetimi tutumunu değiştirdi.

SUUDİ ARABİSTAN TARAFINDAN AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud, "Saldırılar nereden gelirse gelsin, Suudi Arabistan topraklarını koruyacaktır" dedi. Uluslararası toplumdan, saldırıların durdurulması için "sert adımlar" atması çağrısı yapan Kral Selman, bu saldırılar ile sadece ülkesinin değil, tüm dünya ekonomisinin hedef alındığını söyledi. Bakanlar Kurulu'nda konuşan Kral Selman, ayrıca, ülkesinin bu tür saldırılar ile başa çıkabilecek kapasitede olduğunu vurguladı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ise, "Saldırılar sabotajlara karşı uluslararası kararlılığa yönelik bir testtir" ifadelerini kullandı.

Açık açık tehdit ettiler: Suudi Arabistan'ı vururuz

HUSİLER, SALDIRI SONRASI SUUDİ ARABİSTAN'I TEHDİT ETMİŞTİ

Saldırıdan bir gün sonra açıklama yapan Husiler, "Suudi Arabistan petrol tesisi Aramco'da bulunan şirketleri ve yabancıları uyarıyoruz. Her an yeniden vurabiliriz" demişti.

PETROL ÜRETİMİ DURMUŞ, BRENT PETROLÜN FİYATI ARTMIŞTI

Saldırılar sonrası Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, petrol üretiminin geçici olarak durdurulduğunu duyurmuştu. Bakan üretim kaybının stoklardan karşılanacağını ifade etmişti. Brent petrolün varili Suudi Arabistan'daki iki önemli petrol tesisinin saldırıya uğramasının ardından haftanın ilk iş gününde uluslararası piyasalarda 66,57 dolardan işlem görmüştü.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 29
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    erbakanın dediği gibi büyük israil projesi çoktan devrede suriyenin bir kısmı yahudilere verilecek sonra lübnanın bir kısmı zaten ırak parçalandı.şimdi iran ve türkiyenin bir kısmıda verilmesi öngörülüyor avrupada ve abd deki haritalarda güneydoğu anadolu ve doğu anadolu alınmış gösteriliyor.en acısıda hdp-chp-fetö-ip içerdeki ajan ve bizden görünen hainler kafiri destekliyor derin ve dış yapıyı besliyor ve destekliyorlar.ayrıca abd darbe yapsada yönetimi bize versede diye aç köpekler gibi bakışıp duruyor bunlar
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    abd önce sudilere 110 milyar silah füze sistemi sattı.şimdi bunları kullandırıp yenisini satacak abd irandan öç almak için suudi yönetimini şişirdi verdi gazı saldı iranın üstüne iki müslüman ülkeyi kırdıracak kafir abd 1-abd neden arabistanı koruyamadı 2-neden patriyotlar çalışmadı.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Irana demokrasi getirecek Irak suriye vesaire demokrasi getirdi ya Cin yükselisde Enerji ve mineral zenginligini elinde tutmak istiyor Her cabasi bosa gidecek Ahir zaman da cin dünyaya hakim olacak Lakin müslümanlar acisini cekiyor
    Cevapla
  • Korkak 4 yıl önce Şikayet Et
    İran i vuracak miş iki nizde aynı kabtan yiyorsunuz
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Faiz Kurumlarini: Banka + Borsa + Sikortalari Kapatin, ne ABD nede Israil ayakda durabilir... Arabin Petrol Kuyusu yaniyormus eee ne oldu? varsin yansin bize ne??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor