Sudan Başbakanı Hamduk, Sisi ile görüştü!

Sudan geçiş dönemi Başbakanı Abdullah Hamduk, Mısır'ın başkenti Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Sudan Başbakanı Hamduk, Sisi ile görüştü!
Sudan Başbakanı Hamduk, Sisi ile görüştü!
GİRİŞ 18.09.2019 16:55 GÜNCELLEME 18.09.2019 16:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahire'deki İttihadiyye Sarayı'nda gerçekleştirilen görüşmede, Sisi, ''Kahire yönetiminin Sudan'ın istikrar ve güvenliğini desteklediğini ve Sudan halkının iradesine saygı duyduğunu'' ifade etti.

 

 

Sisi ayrıca Sudan’ın gelişme ve kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Mısır'dan Sudan'a elektrik hattı ulaştırılması ve demir yolu yapımı projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gibi konularda ülkesinin Sudan'a destek vermeye hazır olduğunu dile getirdi. 

Hamduk ise Mısır'ın hayata geçirdiği kalkınma projelerinden Sudan'ın da istifade etmesini istediklerini söyledi. Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberine göre, bugün Kahire'ye gelen Hamduk, bir günlük Mısır temaslarının ardından Fransa’ya gidecek.

 

 

Hamduk, 21 Ağustos'ta yemin ederek 39 ay sürecek geçiş döneminin başbakanı olmuştu. Hamduk'un ilk ziyaret ettiği Arap ülkesinin Mısır olması dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Amiiiin 4 yıl önce Şikayet Et
    Iki tane oynatilmaya hazır yahudi kuklası müslüman ülkelerde adam gibi lider bırakmadılar yerlerine yahudi kulaklarını getirdiler israil in çıkarlarını konuşmak için bi araya gelmişlerdir s arabistan prensinide alsalardi iyi olurdu abd usaklari zavallılar Allahim sizi ya ıslah etsin yada kahretsin
    Cevapla
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Sudan halkı, bunun acısını derinden çekecektir. Yazık, kendi ayaklarıyla timsaha bağlılığını onu okşayarak göstermek isteyenler elbette timsahın karnında bulur kendini. Sudan'ı yönetmeye talib olanlar, Sudan halkını yeni bir köleliğe satıyorlar ama Sudan halkı uyanamıyor. Madem buna rıza gösteriyorsunuz, öyleyse çekeceksiniz. Sudanlılar siz mücadele etmedikçe, geleceğiniz için savaşmadıkça kimse sizin için mücadele etmez. Türkiye sizin için birşey yapmayacak, çünkü siz buna değer olduğunu ispat edemediniz.
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Sudan artık 60 yıl başını kaldıramaz.
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bozacinin şahidi olmuşlar
    Cevapla
  • Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sudanın kimlerin eline geçtiği anlaşıldı ilk ziyarete bak Allah ıslah etsin eğer olmuyorsa helak etsin İNŞAALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor