ABD ile kendi halkını bombaladılar! Müslüman ülkede kahreden bilanço

Afganistan'ın doğusundan gelen son dakika haberine göre, düzenlenen hava saldırısında en az 30 sivil hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 19.09.2019 11:17 GÜNCELLEME 19.09.2019 11:37
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

ABD'nin müdahalesiyle iç savaşın patlak verdiği ve kaosun yıllardır durmadığı Afganistan'dan acı bir son dakika haberi geldi.Ülkenin doğusunda düzenlenen hava saldırısında en az 30 sivil hayatını kaybetti.

 

 

TERÖRİST YERİNE ÇİFTÇİLERİ VURDULAR

Afganistan doğusundaki Nangarhar'ın Khogyani ilçesinde yerel saatle 01.30 sularında gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu en az 30 çiftçinin hayatını kaybettiği 40 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırı ABD-Afganistan'ın ortak hava operasyonu neticesinde gerçekleşti.

 

 

Vali Sözcüsü Ataullah Khogyani, "Hedef DEAŞ militanlarıydı" açıklamasını yaptı. Khogyani Kaymakamı, 9 cesedin şehir merkezindeki hastaneye kaldırıldığını açıkladı. İl Şura Vekili Ajmal Omar, "Çiftçiler fıstık hasatlarını toplamaya gitmek için valilikten de izin almıştı ama ne yazık ki saldırıya uğradılar" ifadelerini kullandı.

SABAH DA SALDIRI OLMUŞTU

Ülkede sabah saatlerinde Zabul vilayetinin merkezi Kalat şehrindeki İstihbarat binası önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 7 kişi ölmüş 93 kişi de yaralanmıştı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani...CUMHURBAŞKANININ MİTİNGİNE DE SALDIRI OLMUŞTU

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai'nin 17 Eylül günü katıldığı seçim mitingine düzenlenen intihar saldırısında da 24 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmıştı.

MÜZAKERE MASASI DEVRİLİNCE ŞİDDET BİR ANDA FIRLADI

ABD ile Taliban arasındaki yürütülen barış görüşmeleri, geçtiğimiz hafta son bulmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, müzakereler için "öldü" yorumu yaparken, Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid de "Amerikalılar görüşmeleri iptal ettiği için herkesten daha fazla acı çekecek" demişti.

Görüşmelerin çöpe atılmasının ardından ülke tekrar kaosun eşiğine geldi. Müzakere masanın devrilmesinden bu yana artan saldırılarında 150'den fazla kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 110
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Baş terörist Amerika, zaten ne zaman barış olmasını ve Müslümanların huzur bulmasını istediki. Tüm Müslüman ülkelerine anarşiyi, terörizmi, rüşveti, diktatörlüğü, istikrarsızlığı, umutsuzluk ve mutsuzluğu, katliamı, fitne ve fesadı, ajanları yayan, destekleyen ve körükleyen kendileri. Hedef, Batı'ya alternatifler sunacak İslam'ı kaynağında kurutmak ve halkına ''şu müslümanların haline bakın, İslam bunları bu hale getiriyor, İslam bize gelirse bizde böyle oluruz'' diyerek kendi halkınıda terörize edip, sus pus bırakmak. Vazifemiz bir şekilde Batı halkınıda bu oyuna karşı uyandırmak.
    Cevapla
  • ahm 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah.belanli.versin.eyy.katil.amerika
    Cevapla
  • ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun.amerika.teror.devleti.seytan.amerika
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    tarlalarda. terorist. arayıpda. cifcileri. vuran. asıl. terörist. ABD. dir. bu. müslüman. kardeşlerimiz. bu. oyunu. daha. nekadar. zamanakadar. yutacaklar. rabbim. bu. ümmete. uyanmayı. nasip. etsin. amin
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Nerede başarılı oldu.Amaçları yavaş ,yavaş Müslümanlığı yok etmek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak