ABD'nin tehdidine cevap: Siz dua etmeye başlayın, yoksa savaşa gireriz

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif: Savaş sebebi mi savaş kışkırtıcılığı mı? Bolton'un B Takımı'nın kalıntıları Trump'ı savaşa sürüklemeye çalışıyorlar. Kendi iyilikleri için istediklerine ulaşmamaları adına dua etmeliler. Yemen'deki savaşı 4 yıl önce sona erdirmeyecek kadar kibirliydiler.

ABD'nin tehdidine cevap: Siz dua etmeye başlayın, yoksa savaşa gireriz
ABD'nin tehdidine cevap: Siz dua etmeye başlayın, yoksa savaşa gireriz
GİRİŞ 19.09.2019 13:19 GÜNCELLEME 19.09.2019 14:05
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'nin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yapılan saldırı için İran'ı kastederek söylediği "Saldırıya uğrayan Suudilerdi, saldırı onların topraklarına yapıldı, bu doğrudan onları hedef alan bir savaş nedeniydi" sözlerine cevap verdi.

 

 

Zarif Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Savaş sebebi mi savaş kışkırtıcılığı mı? Bolton'un B Takımı'nın kalıntıları Trump'ı savaşa sürüklemeye çalışıyorlar. Kendi iyilikleri için istediklerine ulaşmamaları adına dua etmeliler. Yemen'deki savaşı 4 yıl önce sona erdirmeyecek kadar kibirliydiler" dedi.

Zarif, bir diğer mesajında ise, Pompeo'nun, nisan ayında Teksas A&M Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Ben CIA direktörüydüm. Yalan söyledik, aldattık ve çaldık" dediği görüntüleri paylaşarak, şu ifadelere yer verdi: "Eski alışkanlıklar açıkçası kolay kolay gitmiyor. Yalanlar ve aldatma ile dökülen kanları ve halkın hazinesinden yaptığı harcamaları umursamayan yabancı müşterilere (Suudi Arabistan) yalakalık son günlerde zirveye çıktı."

"TOPYEKUN SAVAŞA GİRERİZ"

CNN'e verdiği röportajda ise, İran'a askeri bir saldırı düzenlenmesi halinde "topyekun" bir savaşa gireceklerini söyledi.

İran'ın çatışmadan kaçınmayı umduğunu söyleyen Zarif, ülkesinin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile masaya oturmaya da hazır olduğunu vurguladı. Zarif bu iki ülkenin aksine, yaptırımlar tamamen kalkana kadar ABD ile masaya oturmayacaklarını söyledi.

Saudi Aramco tesislerine yönelik saldırıda Tahran'ın dahli olduğu yönündeki iddiaları reddeden Zarif, "Bizim yapmadığımızı biliyorum. Husilerin, saldırıyı üstlenen bir açıklama yaptıklarını da biliyorum" ifadelerini kullandı.

Zarif ayrıca, Husilerin askeri yeteneklerini artırdıklarını ve bu seviyede operasyonlar yapabilecek durumda olduklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait 2 tesiste, cumartesi yerel saatle 04.00'te SİHA’larla düzenlenen saldırıların ardından yangın çıkmıştı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken saldırıyla ilgili herhangi bir taraf suçlanmamıştı. Husiler ise yaptıkları yazılı açıklamayla saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Yemen'deki İran destekli Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra SİHA'larla ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • önce vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    iki düşman devlet bize hic birinin faydası yok
    Cevapla
  • KUZU 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortamı germek sizin işiniz .....yoksa silah nasıl satacaksınız bu göcebelere .....
    Cevapla
  • Doğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu eyt yi Ecevit çıkarmadımı gidin Ecevit’in kankası CHP sen isteyin. Üstelik 2000 li yıllarda işe başlayanların ne suçu var. O zaman bizde isteyelim. Kimse bir kesime ayrıcalık yapmasın. Ben razı değilim.
    Cevapla
  • migel 4 yıl önce Şikayet Et
    Vuracaksn vur sende. yerin dibine gommus sizi abd. Topraktan parmagini cikarmis salliyon hala
    Cevapla
  • Hyr 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep petrol devleri petrol için fakirlerin kanını içti. Şimdi bir dirhem petrol satmak için petrol yamyamları birbirinin kanını içecek iyi oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!