Trump'a 'savaş' seçeneklerini sunup kırmızı alarm verecekler

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump'a İran tarafından Suudi petrol tesisine yapılan saldırıya karşılık verilmesi için askeri seçenekleri sunacağı iddia edildi. Pentagon'un İran'a olası bir saldırının süreci savaşa sürükleyebileceği konusunda da uyarı yapacağı bildirildi.

Trump'a 'savaş' seçeneklerini sunup kırmızı alarm verecekler
Trump'a 'savaş' seçeneklerini sunup kırmızı alarm verecekler
GİRİŞ 20.09.2019 17:47 GÜNCELLEME 22.09.2019 10:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İngiliz Time gazetsinde yer alan habere göre, Beyaz Saray'da Pentagon yetkilileri Trump'a İran'da hava saldırısı yapılabilecek hedefler listesi ve diğer misilleme seçeneklerini sunacak.

 

 

Bu ulusal güvenlik toplantısının ABD'nin Ortadoğu'daki bir müttefikine yapılan saldırıya nasıl karşılık vereceğine ilişkin ilk kez karar alınacak olması nedeniyle önemli olduğu kaydedildi. Verilecek kararın ABD'li ve Suudi müfettişlerin Aramco'nun iki tesisine yapılan füze ve insansız hava aracı saldırılarının İran tarafından yapıldığına dair sunacağı delillere bağlı olacağı ifade edildi.

ABD SALDIRILARDAN İRAN'I SORUMLU TUTUYOR: ÇIKARLARIMIZI VE MÜTTEFİKLERİMİZİ KORUYACAĞIZ

 

 

Aralarında Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da olduğu bazı ABD'li siyasetçiler saldırının İran tarafından yapıldığını öne sürüyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence toplantı öncesinde yaptığı açıklamada "Trump verileri inceleyecek ve önümüzdeki adımlar konusunda karar alacak. Fakat Amerikalılar rahat olsun ABD bölgedeki çıkarlarını koruyacak ve müttefiklerimizin yanında olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İRAN'DAN SERT AÇIKLAMA

İran ise iddiaları yalanlarken, ABD'nin yapacağı bir saldırının "topyekun savaş" anlamına geleceğini ve buna karşılık verileceğini açıkladı.

ABD İHA'SI DÜŞÜRÜLÜNCE SALDIRI GÜNDEME GELMİŞTİ

Trump Haziran ayında da İran'ın hava sahasına giren ABD'ye ait bir İHA'yı vurmasının ardından İran'a saldırı seçeneklerini değerlendirmiş, sonrasında Twitter hesabından saldırıdan vazgeçtiğini çünkü "150 kişinin ölmesini istemediğini" yazmıştı.

YORUMLAR 15
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd sen defolup gitsen bulunduğun yerlerden. Kimse kimseyle sıkıntı yaşamaz.. Tabi ortadoğuda israil olduğu sürece kan emmeye devam edeceksiniz. İlerde Türkiyeylede bu durumları yapacaksın. biz önlemimizi şimdiden almamız lazım. eğittiğiniz itleri gebertmek lazım
    Cevapla
  • HIRSIZ abd 4 yıl önce Şikayet Et
    arabistana silah satmak için saudi aramcoya saldıranın abd olduğu söyleniyor ne dersiniz olabilir mi... bence tam keferece bir şey. bizde darbeye kalkışan FETÖ ALÇAĞI da abd ye çalışmıyormu
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd nin yeteri kadar enerjisi var onların bu topraklarda ki istekleri büyük israil adlı siyonist devleti kurmaktır çünkü abd, siyonist yahudilerin ve onların hizmetkarı olan hristiyan evanjelistlerin sahibi olduğu şirketler topluluğunun adıdır. abd nin üslerini şirketlerini radar sistemlerini kültürünü barındıranlar ortadoğunun parçalanması için kullanılmaktadır. bu manada bizim iran ile birlik olup abd ye karşı koyabilecek kudretimiz var mıdır bu kolay değil. zira abd natoda ki stratejik ortaklığımızı kullanarak iran'ı topraklarımızdan vuracaktır. iran sonrasında diye birşey yok. iran son kabadayıdır.
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye İran'ı yalnız bırakmasın.İncirlik üstü dikkat edilecek en önemli konudur.Sakın kendi ülkemizdeki üstleri İran'ı vurmak isteyen Abd'ye vermeyelim.Bizler Müslümanız kendi kardeşlerimizin ölümünü şuan izliyoruz.Bir şeyler yapamıyoruz.İran da giderse bu coğrafyada yaşama hakkı tanımazlar bize bunu böyle bilelim. Nato falan hikaye Natoyu ayakta tutan biziz Abd ve diğerleri ortadoğuya göz dikmiş.Birbirinize sımsıkı sarılın bırakmayın birbiriniz sakın Allah bizimle beraberdir.
    Cevapla
  • Turuncu 4 yıl önce Şikayet Et
    senin müttefiklerini koruduğun nerede görülmüş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!