ABD'den sürpriz Suudi Arabistan ve BAE hamlesi!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, geçen hafta Aramco tesislerine düzenlenen saldırının ardından Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ilave hava savunma desteği ve yüzlerce asker gönderileceğini açıkladı.

ABD'den sürpriz Suudi Arabistan ve BAE hamlesi!
ABD'den sürpriz Suudi Arabistan ve BAE hamlesi!
GİRİŞ 21.09.2019 11:20 GÜNCELLEME 21.09.2019 11:20
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Esper ve Genelkurmay Başkanı Dunford, düzenlediği ortak basın toplantısında geçen hafta Suudi Arabistan'ın doğusunda bulunan ve Aramco'ya ait Abkayk ve Hureys tesislerine düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

'TRUMP ONAYLADI'

Esper, açıklamasında ''Başkan Trump, Suudi Arabistan'ın talebine yanıt olarak savunma yapacak ve öncelikle hava ve füze savunmasına odaklanacak olan ABD kuvvetlerinin konuşlandırılmasını onayladı'' dedi. Esper, ABD'nin İran'la savaşmak istemediğini, ancak 'başka seçenekleri de bulunduğunu' söyledi. 

'HİÇ BİR SİSTEM BU SALDIRILARI ENGELLEYEMEZ'

Katmanlı bir savunmanın, dronelar veya füzelerin akın etmesi durumunda krallığı daha iyi koruyabileceğini dile getiren Esper, 'hiçbir sistemin bu tür saldırıları önleyemeyeceğini' belirtti. 

 

 

Dunford ise, konuya ilişkin ayrıntılar hakkındaki kararların hafta sonu alınacağını ve bilgilerin önümüzdeki hafta açıklanacağını ifade etti. Kararın 'binlerce askeri' içermeyeceğini söyleyen Dunford, 'ölçülü bir dağıtım' yapılacağı bilgisini verdi.

Geçen hafta cumartesi günü sabah saatlerinde Suudi Arabistan'ın devlet petrol şirketi Aramco'ya ait tesislere saldırı düzenlenmişti.

Saldıyı Husiler üstenirken, ABD tarafı İran'ı suçlamış, ABD Başkanı Donald Trump da geçtiğimiz gün İran Merkez Bankası ve Ulusal Kalkınma Fonu'nun yaptırım listesine alındığını duyurmuştu.

YORUMLAR 82
  • M. Okka 4 yıl önce Şikayet Et
    Aramco'yu Amerikaya Araplar satmayınca, Amerika hem Aramco'nun içine sızmak, hemde araplara Aramco'yu başınıza yıkarız diye mesaj vermek için bir operasyon yapmış olmalı. Batı da yönetici olarak çalışan biri olarak çok tecrübe ettiğim metodlar.. Batılılar sömürgecidir. Ve bunun için kendine yol açmayı bilir. Mühendis cinayetleri, darbeler, IMF anlaşmaları, Dünya bankasından gönderilen görevliler, saldırılar, terör örgütleri hep bu işin bur enstrümanları.
    Cevapla
  • Müslim 4 yıl önce Şikayet Et
    İşin aslı armaco tesislerini korumak değildir oyun içinde oyunlar ve orta doğudaki amerika daha çok bölgeyi kontrol altına almak ve listesindeki sırası gelen ülkeleri devirmek kendi adamını ülkenin başına gecirip ortadağu ABD si yaratmak .ve adım adım gercekleşiyor bu korkak arap devletlerin imansız yönetiçileri sayesinde yapamayacağı hir bir şey yok.. sarı öküz meselesini Bana hatırlatıyor amerika bütün bu adımları oyunları
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    sağman inekler nasıl sağılır şahid oluyoruz hemde dünyanın gözü önünde hiçmi ulan orada 1 dene adam insanoglu yok
    Cevapla
  • hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saldırı abd tarafından yapulmış görünüyor. Suud hainlerini daha çok lendilerşne bağlamak için. Şimdi de asker gönderme teklif edildi. Anlaşılan şu ki bir süreliğine saldırı esnasında,petriotlar kapatılmış
    Cevapla
  • tamer danacı 4 yıl önce Şikayet Et
    trump diyecekki sisteminizde 30 milyar dolarlık açık var onu da çakalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz