Hizbullah'tan Suudi Arabistan ve BAE'ye çağrı!

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE), hava savunma sistemleri almak yerine Yemen'deki savaşı durdurmaları çağrısında bulundu.

Hizbullah'tan Suudi Arabistan ve BAE'ye çağrı!
Hizbullah'tan Suudi Arabistan ve BAE'ye çağrı!
GİRİŞ 21.09.2019 09:29 GÜNCELLEME 21.09.2019 13:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Nasrallah, Lübnan'da vefat eden Şii alim Hüseyin Kavrani'nin cenaze töreni vesilesiyle destekçilerine hitaben yaptığı televizyon konuşmasında, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait tesislere yönelik saldırının, Yemen'de hükümete karşı savaşan İran destekli Husiler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

 

 

Dünyanın, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Yemen halkına her gün düzenlediği saldırılara karşı sessiz kaldığını savunan Nasrallah, ancak can kayıplarının olmadığı petrol tesislerine yönelik saldırı üzerine uluslararası kınamaların peş peşe geldiğine dikkati çekti.

Söz konusu saldırının ardından Suudi Arabistan ve BAE'nin hava savunma sistemlerini geliştirme konularının gündeme geldiğini hatırlatan Nasrallah, şunları söyledi:

 

 

"Suudi Arabistan ve BAE, büyük meblağları hava savunma sistemlerine harcamak yerine Yemen'deki savaşı durdurmalı. Onlara, hava savunma sistemlerini almaktan daha ucuz ve ABD Başkanı Donald Trump'ın aşağılamalarından daha onurlu olan Yemen savaşını durdurma tavsiyesinde bulunuyorum."

İSRAİL'DE BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR LİDERLİK KRİZİ YAŞANIYOR

İsrail'de salı yapılan seçimlere de değinen Nasrallah, İsrail'de benzeri görülmemiş bir liderlik krizinin yaşandığını öne sürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, seçimleri kazanmak için ABD'den aldığı büyük desteğin yanı sıra her yola başvurduğunu ancak buna rağmen kaybettiğini vurgulayan Nasrallah, "İsrail seçimleri bizi ilgilendirmiyor, onların Filistinliler ile Araplara yönelik saldırgan politikaları aynıdır." dedi.

SAUDİ ARAMCO PETROL TESİSLERİNE SALDIRI

Saudi Aramco'ya ait 2 tesiste, 14 Eylül'de silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) düzenlenen saldırıların ardından, yangın çıkmıştı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, Yemen'deki Husiler, yaptıkları yazılı açıklamayla saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Suudi Arabistan yönetimi ise Aramco'ya ait tesislere düzenlenen saldırıların Yemen toprakları dışından İran silahlarıyla gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Kemal Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasrallah bu çağrıyı hangi ülkeden yapmakta acaba, bu akıl tutulması artık durması lazım müslüman ülkelerde. İslam coğrafyası kan gölüne döndü bu liderim diyen şahıslar mahşerde hesab veremezler.Parayı cukkaya indiren Abd avrupa kan ve göz yaşı müslüman ülkelerde.
    Cevapla
  • Aciklama 4 yıl önce Şikayet Et
    Yemende ki savaşı durdurun ,bitirin diyor.yemende insanlar açlıktan ölüyor. Suud ve bm lere sesleniyor
    Cevapla
  • kral 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle konu paraysa dünya ayaklanır. Yemenliler ölmüş kimsenin umrunda olmaz.
    Cevapla
  • Adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı telkini desteklediği esed e de yapsa iyi olur. Suud da hizbul.,........ da israile hizmet ediyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!