Ukrayna duyurdu! Türkiye'ye iade ettik

Ukrayna'nın, terör suçundan aranan 2 şüpheliyi Türkiye'ye iade ettiği, bir Türk vatandaşının da iade edilmesinin beklendiği bildirildi

Ukrayna duyurdu! Türkiye'ye iade ettik
Ukrayna duyurdu! Türkiye'ye iade ettik
GİRİŞ 22.09.2019 13:00 GÜNCELLEME 22.09.2019 13:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ukrayna Ulusal Polis Teşkilatı Basın Servisi'nden yapılan açıklamada, Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov ve Ukrayna Emniyet Müdürü Sergiy Knyzev'in, İstanbul'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldiği toplantıyla ilgili bilgi verildi.

 

 

Açıklamaya göre, organize suçlarla mücadelede, Ukrayna ile Türkiye arasındaki iş birliğinin devamının önemini vurgulayan Ukrayna Emniyet Müdürü Knyazev, "Bu konuda sert adımlar atılmasına dair aynı bakışa sahip olmamız önemli" dedi.

İki ülkenin terör şüphelileriyle ilgili iade taleplerinin yerine getirildiğini belirten Ukrayna Emniyet Müdürü'nün, "Türkiye, Türk vatandaşı 28 suçlunun aranmasıyla ilgili bize talepte bulundu. Bunların hepsine yanıt verdik. Ayrıca biz, 23 terör, 31 dolandırıcılık, 36 kaçakçılık suçu şüphelisiyle ilgili soruşturma talebi gönderdik. Güvenlik güçleri tüm bu kişilerle ilgili Interpol kanalları üzerinden iş birliği yürüttü" dediği aktarıldı.

Knyazev'in ayrıca, Türkiye'nin 2 Ukrayna vatandaşını, Ukrayna'nın da terör şüphesiyle aranan 2 Türk vatandaşını ülkelerine iade ettiğini, bir Türk vatandaşının ise Ukrayna tarafından Türkiye'ye iade edilmesinin beklendiğini söylediği belirtildi.

Açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da, Türkiye'nin Ukrayna ile terörle mücadele konusunda iş birliğine hazır olduğunu belirttiği ifade edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • ferhat s 4 yıl önce Şikayet Et
    iyade edilenler ABD ve AB icin bir önemi yoktur, aksi taktirde iyade ederlermiydi ?
    Cevapla
  • Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    EyvAllah
    Cevapla
  • Ükrayna 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte buda avrupa ülkesi sayılır 40 dereden su getirmiyor , ülke ol.ak devlet olmak budur koru başka devleti oda seni korusun ,hepimizide Allah cc korusun
    Cevapla
  • Nil 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, nın her hangi bir yamuğuna karşı Ukrayna ve Çin kartını açık tutmalıyız
    Cevapla
  • Ganyotçu 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferin, akıllı olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!