Cevad Zarif: Suudiler bile bu kurguya inanmıyor!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 14 Eylül'deki Saudi Aramco saldırıları sonrası İran'ın suçlanması ile ilgili, 'Suudilerin kendisi bile 'İran' kurgusuna inanmıyor.' dedi.

Cevad Zarif: Suudiler bile bu kurguya inanmıyor!
Cevad Zarif: Suudiler bile bu kurguya inanmıyor!
GİRİŞ 22.09.2019 14:13 GÜNCELLEME 22.09.2019 14:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

14 Eylül'de Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco'ya düzenlenen saldırının yankıları devam ediyor.
 
Saldırı sonrası başta ABD'nin ve bazı Suudi makamların, ''Saldırının arkasında İran var.'' iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Suudi Arabistan'ın Husilere yönelik misillemelemesine işaret ederek, iddialar hakkında 'kurgu' nitelemesinde bulundu.
 
Zarif açıklamasında, ''Suudi rejimi İran'ı suçladı. Petrol tesislerine saldırı sonrası Husilere misilleme yaparak BM'nin ateşkes kararını ihlal ediyor. Suudilerin kendilerinin bile, 'saldırıyı İran'ın yaptığına' inanmadığı çok açık.'' dedi.
 
Saudi Aramco'nun tesislerine yönelik saldırı sonrası, ABD ve Suudi Arabistan İran'ı suçlarken, Husiler saldırıyı yaptıkları yazılı açıklama ile üstlendi.
 

YORUMLAR 1
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD yaptı. Organize bir saldırı ve hava savunma çalışmadı. ABD yapmasa idi paniklerdi. Kendi yaptı İran süsü verdi. Suud'a ben seni koruyacağım diye iyice çökecek. Irak'ı, Suriyeyi , Afganistan'ı koruduğu gibi çökecek. Bir daha çıkmamak üzere çökecek. Mesele İsrail'in güvenliği için orta doğuda tek Müslüman bırakmamak. Küçük küçük birbiri ile çatışan aşiret devletleri kurmak. Yahudi orta doğuyu karıştıra karıştıra kan gölüne çeviriyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor