Trump'tan son dakika açıklaması! Kritik kararı duyurdu

ABD Başkanı Trump, BM Genel Kurulu'nda İranlı yetkililerle görüşme planı olmadığını açıkladı...

Trump'tan son dakika açıklaması! Kritik kararı duyurdu
Trump'tan son dakika açıklaması! Kritik kararı duyurdu
GİRİŞ 22.09.2019 15:51 GÜNCELLEME 22.09.2019 17:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

​Reuters haber ajansının geçtiği son dakika haberine göre ABD Başkanı Donald Trump, ''Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İranlı yetkililerle görüşmeye niyetim yok'' açıklamasında bulundu. 

 

 

Dünya liderlerinin katılacağı en büyük diplomasi platformu Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu Görüşmeleri'nde bu yıl, ABD ve İran arasında yaşanan gerilim ve iklim değişikliği öne çıkacak. 

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurul Görüşmeleri, dünya liderlerini 24 Eylül'de New York'ta bir araya getirecek. 

Tüm dünyadan 193 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarıyla temsilcilerine ev sahipliği yapacak BM zirvesinde, Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu gibi isimler bu yıl zirveye katılmayacak.

Uluslararası toplumun tüm tepki ve çağrılarına rağmen Arakanlı Müslümanlara yönelik insanlık suçları karşısında sessizliğini sürdüren Myanmar lideri Aung San Suu Çii de zirveye katılmayacak liderler arasında yer alıyor. Bu ülkeler, bakan düzeyinde temsil edilecek.

Her yıl eylülde BM Genel Merkezi'nde bir araya gelen ve küresel sorunlara çözüm arayan dünya liderlerinin gündeminde bu yıl, ABD ve İran arasında yaşanan gerilim ile iklim değişikliği öne çıkacak.

 

YORUMLAR 11
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz. Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Oda sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • kırıkkale 4 yıl önce Şikayet Et
    ah ulen turup sanada kalmaz dünya
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah şu iran abd ve israili yok eder
    Cevapla
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    abd, israil ve bm lere terörist milletler diyebiliriz.... Çünkü savaşta yok, barışta yok, ama terörün olduğu her yerde abd ile var...
    Cevapla
  • coşkun 4 yıl önce Şikayet Et
    eski güçleri yok bülöf yapıypr.lar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!