Rusya: Silahları Suriye'de denedik, artık üretmeyeceğiz

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye’deki operasyon sırasında testleri başarısızlıkla sonuçlanan geleceğe dönük geliştirilen 12 çeşit silahın üretimine son verildiğini, 300 silah örneğinin ise modernize edildiğini belirtti.

Rusya: Silahları Suriye'de denedik, artık üretmeyeceğiz
Rusya: Silahları Suriye'de denedik, artık üretmeyeceğiz
GİRİŞ 22.09.2019 17:40 GÜNCELLEME 22.09.2019 17:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya, 5 senede 6.5 hektardan fazla Suriye toprağını mayından temizledi

Rus Savunma Bakanı Şoygu, Moskovskiy Komsomolets gazetesine verdiği röportajda Suriye’deki operasyon sırasında test edilen silahlara değindi. Şoygu, testleri başarısızlıkla sonuçlanan geleceğe dönük geliştirilen 12 silah türünün üretimine son verildiğini, 300 silah örneğinin ise modernize edildiğini ifade etti.

Orgeneral Şoygu, “Suriye’deki çatışmalar sonucunda elbette ki çok fazla sayıda uçuşun geniş analizi yapıldı. Suriye deneyimleri dikkate alınarak yaklaşık 300 tip silahın modernize edildiğini, geleceğe dönük umut vat ettiği düşünülen 12 örneğin ise üretimden ve kullanımdan kaldırıldığını söyleyebilirim” diye konuştu.

Geçen ağustosta Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamalarına atıfla yayınlanan haberlerde Suriye’deki operasyon sırasında test edilen yeni ve modernize edilmiş silahların 231 örneğinin yüksek verimlilik gösterdiği ifade edilmişti.

YORUMLAR 10
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman alemi maalesef kobay olmuş. Gelen vuruyor, giden vuruyor
    Cevapla
  • Kamyoncu 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye açık poligonunuz mu acaba?? tüm ülkeler ürettiği silahları denemek için Suriyede cirit atıyor , Allah kimseyi düşürmesin o durumlara Allah c.c devletimize güç kuvvet ve iman versin
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman halk deneme tahtası.Aynı zamanda büyük bir silah pazarı.Denediği silahların parasını bile Müslümanlara ödetiyorlar
    Cevapla
  • bizdeki akilsizlar 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyeli simdi nasil ulkesine gidip savassin .. akiliniz basiniza gelmistir insaalah
    Cevapla
  • yusuf güven 4 yıl önce Şikayet Et
    A.B.D emperyalizmi Başta olmak üzere Geçmişte ülkemizde Afganistanda,Irakta,Hep işgal ve yeni geliştirdikleri silahları insan görmedikleri İslam ümmetinin üzerinde denemek için kullandılar bu ALÇAKLAR.!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'