TR-122 SAKARYA'nın sesi Azerbaycan'dan geldi

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Nahçıvan Garnizon birlikleri, geçtiğimiz günlerde üç aşamalı komuta personeli eğitimi düzenledi.

GİRİŞ 23.09.2019 13:46 GÜNCELLEME 23.09.2019 15:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Nahçıvan Garnizon birlikleri, geçtiğimiz günlerde üç aşamalı komuta personeli eğitimi düzenledi. Eğitimin ilk aşamasında, "Eğitim-Savaş Alarmı" ile birlikler eğitim alanlarına kaydırıldı. İkinci aşamada ise en modern iletişim ve komuta kontrol ekipmanları ile donatılan birlikler; top, uçaksavar ve roket atışları gerçekleştirdiler. Eğitimin üçüncü aşaması ise bilgisayar destekli olarak gerçekleştirildi.

 

 

TR-22 SAKARYA ATEŞLENDİ

Nahçıvan Garnizonu tarafından düzenlenen atışı eğitim faaliyeti esnasında, ROKETSAN tarafından geliştirilen TR-122 SAKARYA 122mm'lik Çok Namlulu Roketatar Sistemi (ÇNRA) atışları dikkat çekti. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından uzun zamandır kullanılan TR-122 ÇNRA, ROKETSAN tarafından Azerbaycan'a da ihraç edilmişti. Azerbaycan Ordusunun gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleri esnasında belirlenen hedefleri tam isabetle vuran TR-122 SAKARYA ÇNRA; 122 milimetre çapa, 40 kilometre menzile ve 20×2 adet fırlatma tüpüne sahip. Sistem, belirlenen bölgeye çok kısa süre içerisinde yoğun ateş desteği sağlayabiliyor.

 

 

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
YORUMLAR 9
  • Yozgatlı Fetih 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanın göğsü kabarıyor. Gurur verici
    Cevapla
  • ORHAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP olmasa bizi kimseler tutamaz her alanda ama bu CHP bu ülkeye yük, bu CHP ülkenin ilerlemesinin önündeki en büyük engel. Allah bunların şerrinden ülkemizi korusun. Bunlara bu aziz ülkem de iktidar yüzü göstermesin.
    Cevapla
  • ramazan.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna degil VATAN MİLLET SAKARYA ecdadizin mekanlari cennet olsun inşallah...
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    niye bosa atiyorsunuz ? ermenistanin uzerine atsaniza. sonra kusura bakmayin yanlislik oldu deriz
    Cevapla
  • Turan_ 4 yıl önce Şikayet Et
    Gardaslar "Atak"da istiyoruz. Lutfen ama. Hele su son yapilan teknofest festifali izledikten sonra Atak almak icinde bende aylik maasimi vermeye hazirim.
    Cevapla
  • Can_90 4 yıl önce Şikayet Et
    Yetkililer duyar InsAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!