Son dakika haber: Üç ülkeden 'Aramco' açıklaması: O ülkeyi suçladılar

Fransa, Almanya ve İngiltere, ortak bir yazılı açıklama yaparak, Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yönelik saldırıdan İran'ı sorumlu tuttu.

Son dakika haber: Üç ülkeden 'Aramco' açıklaması: O ülkeyi suçladılar
Son dakika haber: Üç ülkeden 'Aramco' açıklaması: O ülkeyi suçladılar
GİRİŞ 23.09.2019 23:38 GÜNCELLEME 24.09.2019 00:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fransa, Almanya ve İngiltere, ortak bir yazılı açıklama yaparak, Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yönelik saldırıdan İran'ı sorumlu tuttu.

 

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere New York’ta bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ortak bir açıklama yayımladı.

"14 Eylül 2019'da Suudi Arabistan topraklarındaki petrol tesislerine yapılan saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadesine yer verilen açıklamada, Suudi Arabistan ile dayanışma mesajı verildi.

Açıklamada, "İran'ın bu saldırının sorumluluğunu taşıdığı açıktır. Başka bir makul açıklama yoktur. Daha fazla detaya ulaşmak için yürütülen soruşturmayı destekliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Söz konusu saldırıların bölgede büyük bir çatışma riski doğurduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu saldırılar, sürdürülebilir diplomatik çabalar ve tüm tarafların konuya dahil olması yoluyla bölgede tansiyonun düşürülmesinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, 3 ülke ayrıca İran ile yapılan nükleer anlaşmaya bağlılıklarını yinelerken, İran, anlaşma şartlarına dönmeye davet edildi.

Orta Doğu’da gerginliğin azaltılması çağrısı yapılan açıklamada, "İran'ı diyalog kurmaya, provokasyondan ve gerginliğin tırmanmasından kaçınmaya davet ediyoruz." ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Lakin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence ABD Arabistana çökmek için bu planı yaptı
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde sizi suçluyor uz nedeni çünkü işinize geleni görüyor işinize gelmese görmüyorsunuz İngiltere bu gün birçok şey örnegin Filistin meselesinde suye meselesinde kaşıkçı cinayetinde hep susup görmezden geldiniz asıl suçluları siz dünya halkını degil insanlar ı degil parayı düşünen Ke dini düşünen siyasetçiler siniz insanların çogu sizin gibiler yüzünden eziliyor ölüyor ülkelerini terk etmek zorunda kalıyor siznaptınız hiiiiç oturun maşınıza bakın
    Cevapla
  • Selami Uçar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne günlere kaldık. Petrol ve paranın kokusunu alan destek verir. Çünkü en büyük silah pazarı onlar için. Kimse de demiyor ki bu patriotlar niye görevlerini yapmadı. Büyük ihtimal İran' a karşı ittifak kurabilmek için herkesin ekonomik olarak rahatsız olmasını sağladı ABD. Şimdi de böyle bir cepheleşme meydana getirdi. Nükleer anlaşmadan çekilen de ABD idi. Oyunu bir kişi oynuyor. Suçlu hep İran oluyor. Bu kınayan ülkelerin hepsinde nükleer silah var. Onları geçtim İsrail' de bile onlarcası var.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    sırtlan sürüsü
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Saldırının nasıl ve kim tarafından yapıldığının halen bilinmemesi Bulunamaması "TAHMİN ile Bahis oyunu oynanır" Bu Saldırının Faili ni bulmak tan ÇOK DAHA ÖNEMLİ Zira Bu kadar ileri seviye ve teknolojik ABD savunma sistemlerine sahip bir yer vuruluyor! Bari hemen olayı KINAYALIM da Bizden şüphelenmesinler gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık