Türkiye hakkında gönderdiği gizli mektup çıktı! Akılalmaz sözler

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kıbrıs krizi ile ilgili olarak Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı. Yunan basınında yer alan haberlere göre 13 Eylül'de Pompeo, Yunan mevkidaşı Nikos Hıristodulides'e gönderdiği mektupta, "Türkiye'nin Maraş'ı tek taraflı olarak açmak istemesi BM kararlarına aykırıdır" ifadesini kullandı.

Türkiye hakkında gönderdiği gizli mektup çıktı! Akılalmaz sözler
Türkiye hakkında gönderdiği gizli mektup çıktı! Akılalmaz sözler
GİRİŞ 26.09.2019 17:41 GÜNCELLEME 27.09.2019 09:00
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın çok okunan İngilizce gazetelerinden Ekathimerini, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun 13 Eylül 20019'da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı (GKRY) Nikos Hristodulidis'e gönderdiği mektubun detaylarını okuyucularına duyurdu. Pompeo'nun mektupta mevkidaşına, Türkiye'nin tek taraflı olarak Kapalı Maraş'ı açma isteğinin Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olduğunu ve bölgedeki barış görüşmelerine zarar verebileceğini söyledi.

 

 

Washington'daki bir kaynağa dayandırılan haberde, "ABD, çözüm için bütün tarafların kararlara saygı duymasını istiyor ve bu aynı mesajı Türkiye’ye de açıkça iletecektir" ifadesi kullanıldı. Pompeo'nun mektubunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 550 ve 789 sayılı kararlarını hatırlattığı öne sürüldü.

YORUMLAR 35
  • seyfi almaz 4 yıl önce Şikayet Et
    birlesmis milletler artik ana hedeften cikip sadece a.b.d ve israile hizmet etmektedir
    Cevapla
  • mustafa TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    özürdilerim yanlışlıkla şikayet bütonuna tıkladım yazınız çok olumlu olağan üstü
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    israilin yasamasi BM kararlarına aykırı degilmidir? ABD nin KIZIL DERILILERE uyguladigi medotu yillardir isreail filistinlilere uyguluyor ayrica ABD nin hangi katlimai BM kararlarina uygundur?
    Cevapla
  • ...DEREKÖYLÜ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Sende kimsin lan ? Maraş'a da gireriz larnakayada, haddini bil. Ortada bir leş miş milletmi var, ABD dikdatörünün dayatmaları var..
    Cevapla
  • Yarın Rodos 4 yıl önce Şikayet Et
    Rodosuda alalım ellerinden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!