Yunanistan'ın S-400 korkusu! Rusya'dan açıklama geldi

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, S-400 satın alarak bağımsız politika uyguladığını kanıtlayan Türkiye’ye bu sevkiyatın yapılmasının Yunanistan için bir tehdit oluşturmadığını, bu yöndeki endişelerin gereksiz olduğunu belirtti.

Yunanistan'ın S-400 korkusu! Rusya'dan açıklama geldi
Yunanistan'ın S-400 korkusu! Rusya'dan açıklama geldi
GİRİŞ 27.09.2019 17:43 GÜNCELLEME 28.09.2019 11:20
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Sputnik’e konuşan Şugayev, Yunanistan’ın Türkiye’ye S-400 sevkiyatı yapılması ile ilgili duyduğu endişelerin gereksiz olduğunu ifade etti.

 

 

Şugayev, S-400, bir hava savunma sistemi, saldırı silahı değil. Bu, hava sahasını öncelikle modern ve gelecekteki hava ve uzay saldırı araçlarına karşı korunmak için geliştirilen en yeni sistem. Bu bağlamda, Türkiye’ye teslimat hiçbir şekilde Yunanistan’ın toprak bütünlüğünü tehdit etmiyor. Bu yüzden endişeler tamamen fuzuli dedi.

TÜRKİYE, BAĞIMSIZ POLİTİKA GÜTTÜĞÜNÜ KANITLADI

 

 

Birçok ülkenin ulusal çıkarlarını, ulusal güvenliklerini ilk sıraya koyması ve tüm politik hususlarla daha sonra ilgilenmesi çok önemli olduğunu belirten Şugayev "Sözgelimi Türkiye, ciddi baskılara rağmen S-400 alarak bağımsız politika uyguladığını kanıtladı" değerlendirmesinde bulundu.

İLK OLARAK SU-35 SEVKİYATI MEVZU BAHİS OLABİLİR

Şugayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MAKS-2019 fuarında incelediği Su-57 uçaklarının sevkiyatı olasılığı ile ilgili de "İlk olarak, muhtemelen, Su-35 uçakları mevzu bahis olabilir, Su-57 konusu da sonraki aşamalarda gündeme gelebilir. Çünkü Su-35, şu anda ihracata yönelik savaş uçaklarımızın başında gelen bir ürün. Bu uçak çok yüksek özellikleri bulunan, muadillerinden daha üstün, 4++ nesil çok amaçlı bir uçak. Ciddi silahları var, havada hakimiyet kurma yeteneğine, çok ciddi imha araçlarına sahip" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 27
  • muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    yunanistanın korkusu önceki yaptığı provakasyonları ,it dalaşını yapamayacak
    Cevapla
  • kelleci 4 yıl önce Şikayet Et
    YUNANİSTAN a S-400 den korkmuyorlar biz TÜRKLER den korkuyorlar.Bizim silahlarımızdan korkuyorlar ama içimizdeki hainler anlasa
    Cevapla
  • Reis 34 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis var sorun yok daha kendi yaptıgımiz gizli silahlardan korksun yunanistan
    Cevapla
  • xxlxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize saldırmaya çalışanlar korkacak tabii. Zaten onlar da aktif hale getirmeyin deyip duruyor. Vatanı satmayı düşünenler de aynı fikirde.
    Cevapla
  • Sefa Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Su 35 Demode 30 yıllık ucak inşallah almaya kalmayız !
    Cevapla
  • Ay-yıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    F16 sanki çok yeni kardeşim. Hiç olmazsa manevra kabiliyeti vs.f16 dan iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!