İsrail işgal güçleri yine saldırdı: 63 yaralı

İsrail işgal güçlerinin, barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan Filistinlilere saldırısında 32'si gerçek mermiyle olmak üzere 63 kişi yaralandı.

GİRİŞ 27.09.2019 21:13 GÜNCELLEME 27.09.2019 21:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gazze sınırındaki Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan Filistinlilere saldıran İsrail işgal güçleri, 32'si gerçek mermiyle olmak üzere 63 kişiyi yaraladı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Gazze'nin doğu sınırında barışçıl gösteri düzenleyen Filistinlilere saldırısında, 32'si gerçek mermiyle olmak üzere 63 kişinin yaralandığı belirtildi. 

Açıklamada, yaralıların durumuna ilişkin ayrıntılı bilgiye yer verilmedi.

Gazze sınırında her hafta cuma günü sınıra yakın 5 noktada düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine, bu hafta "el-Aksa ve esirleri" adı verildi. 

BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ

Filistinliler, 30 Mart 2018'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin doğusundaki İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine ateş açıyor. Filistinlilerin, Mart 2018'den beri devam eden barışçıl gösterilerine, İsrail askerlerinin saldırısı sonucunda, şu ana kadar 200'den fazla Filistinli şehit oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Eci 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkusuz Filistin Halkı Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberleri gördükçe yüregim yanıyor bu İsraili durdurmanın bir yolu var hatta iki yolu var bir bütün ticaretini durdurmak Türkiye le iki savaşmak
    Cevapla
  • Ayarcı 4 yıl önce Şikayet Et
    YÜCE Allah CC.bu siyonist Yahudi leri kahru perişan etsin.AMİN.AMİN.AMİN...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor