Suudi Arabistan'dan sürpriz çarşaf kararı

Suudi Arabistan, ülkeye tatil için giden yabancı ülke vatandaşı kadınların çarşaf giyme zorunluluğunu kaldıracağını duyurdu.

Suudi Arabistan'dan sürpriz çarşaf kararı
Suudi Arabistan'dan sürpriz çarşaf kararı
GİRİŞ 28.09.2019 08:21 GÜNCELLEME 28.09.2019 17:48
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Turizm ve Ulusal Miras Komisyonu Başkanı Ahmet El-Katip, "yabancı kadınların çarşaf giyme zorunluluğu olmayacağını, fakat "gösterişsiz giyim" konusunda bilgilendirileceklerini" söyledi.

 

 

Bloomberg’e konuşan El-Katip, ülkenin son yıllarda çok büyük değişikliklere sahne olduğuna vurgu yaparak "çarşaf zorunlu olmasa da yabancı ziyaretçilerin giyimleri konusunda bazı kurallara tabii olacaklarını" söyledi.

Suudi Arabistan Turizm ve Ulusal Miras Komisyonu Başkanı Ahmet El-Katip....

 

 

"BU BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI"

El- Katip, bir gün Suudi kadınlar için de bu zorunluluğun kaldırılma ihtimalinin olup olmadığına ilişkin soruya sorulduğunda, "Şimdiye kadar bunu tartışmadık hiç, çünkü bu hiç sorun olmadı. Bu bizim kültürümüzün bir parçası" yanıtını verdi.

Turizm gelirlerinin GSYH’nin yüzde 3’üne denk geldiğini belirten El-Katip şunları söyledi: "Bu oranı da küresel ortalama olan yüzde 10’a çıkartmayı hedefliyoruz. Bugün 40 milyon olan turist sayımızı 100 milyona çıkartmayı, dünyadaki en çok ziyaret edilen beş turizm bölgesinden biri olmayı hedefliyoruz."

SUUDİ ARABİSTAN'DA DEĞİŞİM

Suudi Arabistan son birkaç yıl içinde kadınların araç kullanma yasağını kaldırdı, sinemalara girmelerine ve kadın ve erkeklerin bir arada konsere gitmelerine izin verdi. El-Katip, bu kararları eleştirenlere şöyle seslendi: "Eğer aynı fikirde değilseniz, bu tür etkinliklere gitmeme hakkınız var."

YORUMLAR 43
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Turist mi Lan hac umre harici Kim gidip orayi gormek ister neyiniz varki gelsin ler. Muslumanlar geliyor onlarda ibadet icin
    Cevapla
  • Türkmen aşireti 4 yıl önce Şikayet Et
    Kültürün parçası değil inancın parçası emrin parçası, birileri emir verir kültürüzü parçalar çünkü sizde inanç yok
    Cevapla
  • Vatandadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu amcalar hacılarada turist gözüyle bakıyorlar.
    Cevapla
  • Diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan için yolun sonu görülüyor. Senelerce yan gelip yattılar petrolde suyunu çekmeye başlıyor. Yeni kaynak peşindeler ama bu kafa ile nafile batacaklar bitecekler
    Cevapla
  • sinirli 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes yaptığının karşılığını elbet bulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha