Mısır'da 3 Türk öğrenci tutuklandı

Mısır’da darbeci Sisi’yi hedef alan protestolar sonrasında başlayan soruşturmalar cadı avına dönüştü. Tutuklanan çok sayıda göstericinin arasında 3 Türk öğrenci de var. Öğrencilerden Berdan Türkmen’in babası Yılmaz Türkmen ile Abdullah Kaymak’ın yeğeni Emin Kaymak, yakınlarından haber alamadıklarını söyledi.

Mısır'da 3 Türk öğrenci tutuklandı
Mısır'da 3 Türk öğrenci tutuklandı
GİRİŞ 28.09.2019 08:36 GÜNCELLEME 28.09.2019 11:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mısır'da Abdulfettah es-Sisi'yi hedef alan protesto gösterileri sonrasında başlayan soruşturmalar cadı avına dönüştü. Gösterilerin ardından çok sayıda protestocunun yanı sıra 3 Türk vatandaşı tutuklandı. Mısır yönetimi tarafından tutuklanan 26 yaşındaki Berdan Türkmen’in babası Yılmaz Türkmen ve 22 yaşındaki Abdullah Kaymak’ın kuzeni Emin Kaymak yaşanılan süreci Yeni Şafak gazetesine anlattı.

 

 

İLETİŞİM KURAMADIK

Öğrenci programı kapsamında 26 Ağustos tarihinde Mısır’a staj görmeye giden Osmangazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Berdan Türkmen gösteriler esnasında gözaltına alındı. Mısır konsolosluğu Türkmen’in ailesiyle irtibata geçerek çocuklarının gösteriler esnasında gözaltına alındığını ve Ulusal Güvenlik Kurumu taradından sorguya çekildiği öğrenildi. Oğlunun hiçbir şekilde politikayla ilgisinin olmadığnı belirten baba Yılmaz Türkmen, "Çocuğum gösterilerin yapıldığı yere yakın bir otelde kalıyormuş. Yemek yemek için dışarıya çıktığı esnada gözaltına alınmş. Oğlum, politikayla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Yapılan gözaltı işleminin ardından çocuğum ulusal güvenlikte birimi tarafından sorgulandığı için hiçbir şekilde iletişim kuramıyoruz" dedi.

 

 

BUGÜN DÖNECEKTİ

28 Eylül günü için dönüş bileti aldıklarını söyleyen baba Türkmen, "Oğlumun gelmesine birkaç gün kala böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Dışişleri Bakanlığı ve konsosloslukla iritibata geçtik. Bizlere şuan için sorgu halinde olduğunu ve hiçbir şekilde bilgi sahibi olmadıklarını belirttileri. İnsan haklarına ve mısırlı vatandaşara ulaştık ancak yine de bir bilgi alamadık. Elimizden geldiği kadar tüm yetkili makamlarla iletişim halindeyiz" şeklinde konuştu.

SAĞLIĞINDAN ENDİŞELİYİZ

Mısır’daki gösteriler esnasında tutuklanan bir diğer Türk vatandaşı ise 22 yaşındaki Abdullah Kaymak. Mısır’a yaklaşık 2 ay önce Arapça öğrenmek için giden Kaymak, Tahrir meydanındaki olayları telefonuyla çektiği esnada gözaltına alındı. Mısır’ın en ünlü kanalları arasında yer alan MBC kanalında Kaymak’ın casus olduğu ve Mısır’a casusluk için geldiği iddiasında bulunuldu. Kaymak’ın kuzeni Emin Kaymak şu açıklamalarda bulundu: "Abdullah dil öğrenmek için Mısır’a gitmişti. Tutuklanma konusunu biz de Mısır basınından öğrendik. Kuzenim orada Arapçasını geliştirmek için bir lisan okuluna gidiyordu. Olayları telefonla videoya çektiği esnada hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı. Olayı duyduktan sonra ulaşabileceğimiz herkeze ulaşmaya çalıştık. Bizim en büyük endişemiz kuzenimin sağlık durumudur. İçeriden sağlığı hakkında bir bilgi vermiyorlar. Bizde sağlığından endişe ediyoruz. Nerededir, kiminledir hiçbir bilgi alamıyoruz. En kısa süre içerisinde kuzenimin serbest bırakılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 8
  • usta 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim senin orada işin ne? sen oraya okumaya gitmişsen oku işte diktatör nasılmış gör. Bizim burada Terörler mecliste olduğu halde herşey yargı yoluyla gerçekleşir.
    Cevapla
  • Orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Macera ariyordunuz gördünüz macerayi..ne isiniz var darbeci sisinin ulkesinde..
    Cevapla
  • Tsli 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslan parçaları Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
  • adboz40 4 yıl önce Şikayet Et
    arapça öğrenecek başka yer bulamadınmı hemşeeimde kâfir sisinin oraya gittin.orada adamı kimvurduya getirirler.
    Cevapla
  • mehmetçik 4 yıl önce Şikayet Et
    mısır çok şımarmaya başladı 200 bin askerle çıkarma yapmamız şart artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!