Roma'da turistlere iki tabak makarna ve su için 2700 TL hesap!

İtalya'nın başkenti Roma'da iki turistin iddiasına göre iki tabak makarna ve bir su için yaklaşık 430 Euro hesap çıkaran restorana tepkiler büyüyor. Restoran cezalandırılabilir.

Roma'da turistlere iki tabak makarna ve su için 2700 TL hesap!
Roma'da turistlere iki tabak makarna ve su için 2700 TL hesap!
GİRİŞ 29.09.2019 02:54 GÜNCELLEME 29.09.2019 02:59
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre 4 Eylül'de Roma'nın merkezindeki Antico Caffe di Marte'de öğle yemeği yiyen iki Japon turist, kendilerine çıkarılan 429,80 Euro'luk (yaklaşık 2700 TL) faturayı internette yayımladı.

 

 

İKİ TABAK MAKARNA VE SU İÇİN İNANILMAZ HESAP!

Faturada 349,80 Euro hesap ve 80 Euro bahşiş yazdığı görülüyor.

 

 

Turistler, bu hesabın iki tabak deniz ürünlü makarna ve su için çıkarıldığını iddia ediyor.

İnternette yapılan yorumlardan, daha ziyade yabancı turistlerin gittiği ve yemek kalitesi üstün olmayan bir restoran olduğu anlaşılan Antico Caffe di Marte, bu yüklü hesap sonrası sosyal medyada tepki yağmuruyla karşılaştı.

İTALYANLAR TEPKİLİ

Özellikle İtalyanlar restoranı, "İtalya'nın adını kötüye çıkardığı" ve önemli bir geçim kaynağı olan turizme zarar verebileceği gerekçesiyle eleştirdi.

Sosyal medyada tepki gösterenlerin arasında yer alan Şarkıcı Fiorella Mannoia da, " 'Roma'da iki tabak spaghetti için Japon turistlere 430 euro hesap' Sevgili açgözlü ve doyumsuz tüccarlar, ülkemizin geçim kaynağı bu, turizmde bu şekilde dolandırıcılık yapmak intihardır" dedi.

"MARS DEĞİL, ROMA"

Bazı sosyal medya kullanıcıları da restoranın adına (Antico Caffe di Marte - Eski Mars Kafesi) atıfla, "Mars değil, Roma", "Restoran işletmecilerini Mars'a gönderelim" gibi yorumlar yaptı.

RESTORAN SAHİBİ: BİZDE FİYATLAR ŞEFFAFTIR

İtalyan basınına göre restoranın sahibi ise "Bizde fiyatlar şeffaftır. Makarnalarımız maksimum 16 Euro, bu hesap için taze balık yemiş olmalılar" dedi.

Ancak bu açıklama da eleştirileri dindirmedi, sıradan bir restoranda bu hesap için kaç kilo balık yemiş olabilirler soruları soruldu.

Tüketici hakları derneği Codacons da bir açıklama yaparak, iddianın doğru olduğunun tespit edilmesi halinde, restoran için lisans iptali de dahil sert cezalar verilmesini istedi.

Codacons Başkanı Carlo Rienzi, "Bu gibi olaylar, 2 turistin ödediği 430 Euro'dan çok daha yüksek ekonomik zarara yol açar. Roma'nın zaten birçok sorun yüzünden kritik durumda olan imajı dünyanın gözünde daha da hasar alır. Bunun da turizme ve dürüst işletmecilere doğrudan etkisi olur" dedi.

Öte yandan Roma merkezli Il Messaggero gazetesi, söz konusu restoranın başka bir sebeple geçici olarak kapatıldığını yazdı.

YORUMLAR 20
  • Hollanda da dan 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar snackbar denilen yer restoran felan degildir patates kizartma hamburger yani fastfood urunleri satan yerdir hiyeni az ve ucuza karnini doyura bildigin yerdir oyle bir yerin 400 kusur fiyat cikarmasi cok sacma geliyor ve musterinin o parayi odemesi bazi arkadaslar yazmiz burger yurt disinda 20 euro felan diye kolay kolay o fiyatlara burger yiyen yok avrupada malasef ki turkiyemde burger fiyatlari ucuk fiyatta
    Cevapla
  • Soner Sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika da 3.sinif turk lokantasinda 3 kucuk tane tulumba tatlisi 2 dolar,tatlinin kilosu 22 dolar tulumba tatlisi bu icinde ceviz veya fistik falan yok .
    Cevapla
  • ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    normal fiyat... TÜRKIYE fiyatlari ile kiyaslama olmaz zaten... almanyada bir porsiyon ...yani 3-4 baklava 5-7 euro . yani kilosuda 20-24 euro arasinda. 1 burma tatlisida 1-1,5 euro . ama italyada olsaydi bu 10 euro olurdu :-) aradaki fark
    Cevapla
  • BİZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır'da tulumba tatlısının kilosu 1,5-2 dolar. yani 10-12 TL. Hem de mükemmel bir tat.
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Orada 2 $ ‘ ı ₺ ile kıyaslayınca 2₺ oluyor ortalama insanlar 2000$ -2500$ ile geçiniyorlar.Ülkemizle kıyaslayınca 2000₺-2500₺ oluyor en ucuz ev kirasının ortalama 700 $ , en ucuz hamburgerin 20$ olduğunu düşününce o ekonomimizi yerden yere vuran adilerin özgürlük, demokrasi ülkesi ab ve abd de yaşasınlar görüyüm buradan atıp tutması çok kolay paramızı euro ve dolar kıyaslayınca değersiz olmasına rağmen enflasyon olarak yani alım gücü olarak kimse o ülkelerin yanına yaklaşamaz ülkemiz cennet kıymetini bilelim
    Cevapla
  • emrew 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika da normal orası özgürlükler ülkesi hahaha
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bizde var aynen ülkede ozellikle bodrum gidin bakiniz
    Cevapla
  • Deli dumrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Asıllarını inceleyin, kesin bizim güneydoğudan gitmişlerdir. Bakınız Bodrum esnafı
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    G.ante27 .. yok yaa 3 ay önce oradaydım bir et yemeği ve künefe 50 TL
    Cevapla
  • G.antep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla gaziantepte 10 tl ye karnini doyurur ustune cay icersin.4 tl nohut kizartma karisik durum salata arti tursu 2 tl de ayran birde cay,insan daha ne ister.
    Cevapla
  • xyz 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece bodrum degil ulke geneli
    Cevapla
  • özlü söz 4 yıl önce Şikayet Et
    serbest ekonomide isteyen istediği fiyatı söyler, kabul edip hizmeti veya ürünü alırsanız Ödemek Zorundasınız. sıradanmış, sokak arasıymış farketmez. siz birinin elinden zorla "onun fiyatı şudur, o fiyattan satmak zorundasın" diyebilirmisiniz? Hayır.
    Cevapla
  • deliormanlı davut 4 yıl önce Şikayet Et
    söylediğin fiyatları açıkca yazdığı zaman geçerlidir.yemekten önce balık şu fiyat makarna şu fiyat gibi yazılırsa sıkıntı olmaz.
    Cevapla
  • Şenol 4 yıl önce Şikayet Et
    serbest piyasada isteyen istediği fiyatı söyleyemez,yani müşteriye göre fiyat belirleyemez, satıcı istediği fiyatı etikette zorunlu olarak belirtmesi gerekir, malesef bu etiket denetimi ülkemizde yeterince yapılmıyor.
    Cevapla
  • özlü sozmus 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim sen demi öyle yapıyorsun ticarette aldatmama güven üzerine yüzlerce hadis var bazı mevzularda ayetler var hatta bazı kavimlerin helakı söz konusu lütfen biz muslumaniz bizi kontrol eden vicdan denen bir mekanizmamiz var. böyle yorumlar yapma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu