Modi'den Türkiye hamlesi: Keşmir'in acısını BM'de çıkarmaya çalıştı

Hint basını, Hindistan'ın Keşmir sorunu ile alakalı Türkiye'ye karşı gardını almaya çalıştığını yazdı. Habere göre, Hindistan, Türkiye'nin sorunlu ilişkileri olan 3 ülke ile yakınlık kurmaya çalışıyor. Hindistan, Kıbrıs ve Yunanistan'ı destekleyerek Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'yi zora sokmaya çalışırken, sözde Ermeni soykırımını da söylemlerine ilave etmeyi ihmal etmedi.

Modi'den Türkiye hamlesi: Keşmir'in acısını BM'de çıkarmaya çalıştı
Modi'den Türkiye hamlesi: Keşmir'in acısını BM'de çıkarmaya çalıştı
GİRİŞ 29.09.2019 11:09 GÜNCELLEME 29.09.2019 13:12
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

India Times dikkat çeken bir habere imza attı. "New Delhi, Pakistan'ı destekleyen Türkiye'ye karşı kendini sağlama almaya çalışıyor" başlıklı haberde, Hindistan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki diplomasi trafiğine değindi.

 

 

Hint internet sitesi, Yunanistan, Ermenistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi başbakanları ile görüşen Modi'nin, Türkiye'yi Doğu Akdeniz konusunda zora sokarak Keşmir'in acısını çıkarmaya çalıştığını yazdı.


"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulunda açıkça Hindistan'a karşı Pakistan'ı savunurken, New Delhi yönetimi sessizce 3 ülkeyle ilişkilerini sağlamlaştırmak için adımlar attı." ifadelerini kullanan internet sitesi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Yunanistan ve Ermenistan'ın, Türkiye'nin güçlü hasımları olduğunu söyledi. 

 

 

HİNDİSTAN'DAN KEŞMİR'E KARŞI DOĞUK AKDENİZ HAMLESİ

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin BM Genel Kurulundan sonra GKRY Başbakanı Nikos Anastasiades gerçekleştirdiği görüşmede, "Hindistan'ın Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan sürekli desteğini tekrarlıyoruz." sözlerine yer verildi. 

İnternet sitesi, Türkiye'nin Kıbrıs'ı "işgal" ettiğini söylerek, Kıbrıslı Türklerden oluşan nüfusu göz ardı etti, Hindistan'ın Keşmir'deki ablukasını gerekçelendirmeye çalıştı.

HİNDİSTAN TÜRKİYE'YE KARŞI MÜTTEFİK EDİNME ARAYIŞINDA

Modi'nin Yunan Başbakan Miçotakis ile görüşmesine de yer verildi. Haberin detayında, Yunanistan ve Hindistan arasında yapılacak ticaret anlaşmalarına değinilirken, Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilen ilişkilerden de söz edildi.

GAZETEDEN SÖZDE SOYKIRIM KAMPANYASI

Modi'nin Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan görüşmesine değinen gazete, "Ermeniler Türkler'i soykırımdan dolayı hala affetmediler. Türkiye soykırımı inkar etmeye devam ediyor." sözleriyle Türkiye düşmanlığı yapmaya devam etti. Gazete yaptığı düşmanca yorumlardan sonra, Modi'nin, "Paşinyan ile Hindistan ve Ermenistan arasında gerçekleştirilecek teknoloji, tıbbi ürünler, tarım tabanlı endüstriler konusundaki iş birliğini konuştuk. Kendisi bana aynı zamanda Ermenistan'daki Hint filmleri ve müziğinin ve yoganın popülerliğinden de bahsetti." sözlerine yer verdi.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 68
  • Nafi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hoşt Hintli inek eti yedim az önce
    Cevapla
  • ALİ Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz de Pakistan'a çok sık gidip gelelim. Gerekirse milli savunma bakanımız genel kurmay başkanımız İmran hala Pakistan’ın hin sınırına sıfır noktada incelemelerde bulunsun. Hatta buraya gelirken sınır boyunca kınslsr yakarak 100 civarı inek keserek karşıladınlar orada tam keşmirin Pakistan tarafında. Madem bitli modi rumu ermeniye ziyaret etmiş. Öyle olmaz ziyaret aha böyle olur diyelim.
    Cevapla
  • BABÜRLÜ OSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Hindistanda 100 milyondan fazla Türk kökenli Müslüman var. Bir an önce nu soydaşlarımız dindaşlarımız gizli olarak örgütlenmeli. Uzun vadeli plan yapılmalı. Babür devleti yeniden kurulmalı.. Hayal ederseniz o vardır...
    Cevapla
  • adam gibi 4 yıl önce Şikayet Et
    tikat et onlarda inek yiyor
    Cevapla
  • cibilliyetsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    1 Türk askeri 150 hintliye tek atar.nukleeri olmasa fason devlet. Türkiye 1.05-hindistan 20.05 iddia oranı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri