Hong Kong'da sokaklar yine karıştı! Polisten sert müdahale

Hong Kong’da 17 haftadır süren protestolar durmuyor. Sabah erken saatlerde başlayan gösterilere polisin müdahalesi sert oldu.

GİRİŞ 29.09.2019 16:20 GÜNCELLEME 29.09.2019 16:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hong Kong lideri Carrie Lam'ın Çin'in 1 Ekim'deki Ulusal Günü için şehir dışına çıkacağını ilan edilirken, Hong Kong sokakları protestocular ile doldu.

 

 

Pazar günü gerçekleşen eylemlerde polis, göstericilere biber gazı ile müdahale etti. Bazı dükkanlar ve metro hatları gösteriler öncesinde kapatıldı.

Protestocular Çin karşıtı sloganlar attı ve tutuklananların iadesi için talepte bulundular.

 

 

ÇİN TARAFTARLARI DA SOKAKLARDA

Çin taraftarları da şehrin başka bir bölgesinde sokaklardaydı. Kırmızı tişörtler giyen yaklaşık 200 kişi olan Çin destekçileri, Çin milli marşını söyleyerek slogan attılar ve protestocuların 'haydut' olduğunu vurguladılar.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 4
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hongkongta yasayan biri olarak sunu soyleyebilirim Protestocularin Cogu lise ve universiteli gencler, cocuklar hayat pahaliliginindan dolayi sokaktalar, yoksa onlarda biliyolar Cine karsi bisey yapamayacaklarini. Is cigirindan cikti tabiki Cine karsi olan devletlerin kiskirtmasi ve destekleride soz konusu. Ama bu protestolar en cok Hongkong’a zarar veriyor binlerce insan isinden oluyo. Dukkanlar oteller kapanmaya basladi vs. Vs
    Cevapla
  • ali.k 4 yıl önce Şikayet Et
    olsun mühim degil beter olsunlar , sanki önceden hongkong çok ucuzduda!!! amerikan bayragini salliyorlar bu gezizekalilar beter olsunlar
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu protestoların arkasında ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkeler var çünkü en çok desteği bu devletlerden alıyorlar. Bu daha başlangıç 15 yaşında daha ağzı süt kokan bir çocuğu çıkarmışlar meydana dünya genelinde protestolar düzenlemek istiyorlar.
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD, İngiltere, Fransa nın girdiği ülkeler İflah olmuyor. Çıban başı olmaya devam edeceklerdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı