'Çeşitliliği Destekle' etkinliği: Müslüman kadınlara bıçaklı saldırı!

Almanya'nın Ulm kentinde, Müslüman kadınların gündelik hayatta uğradığı ayrımcılığa dikkati çekmek amacıyla düzenlenen sokak etkinliğinde, Müslüman kadınlara bıçaklı saldırı girişiminde bulunuldu.

'Çeşitliliği Destekle' etkinliği: Müslüman kadınlara bıçaklı saldırı!
'Çeşitliliği Destekle' etkinliği: Müslüman kadınlara bıçaklı saldırı!
GİRİŞ 29.09.2019 12:47 GÜNCELLEME 29.09.2019 12:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa İslam Toplumu Milli Görüş Kadınlar Teşkilatı öncülüğünde yapılan sokak etkinliklerinde 'Ayrımcılığa Karşı Çeşitliliği Destekle' sloganıyla on binlerce kişiye ulaşıldığı ifade edildi. 

'OLUMLU TEPKİLER ALDIK'

Avrupa ülkelerinin 25 noktasında yapılan etkinliğin ana sorumlusu İlknur Küçük, yapılan çalışmayı değerlendirdi. Toplumda artın İslamofobiye dikkat çekmek amacıyla Avrupa İslam Toplumu Milli Görüş Kadınlar Teşkilatı öncülüğünde sokak etkinlikleri düzenlendiğini belirten İlknur Küçük, "Geçen yıl Almanya’nın Köln ve Hamburg şehirlerinde yaptığımız sokak çalışmasının ikincisini Berlin Frankfurt, Amsterdam, Rotterdam, Dortmund gibi 25 noktada gerçekleştiriyoruz. Heyecanlıyız. Geçtiğimiz yıldan çok iyi geri dönümler aldık. Bugün de çok olumlu tepkiler aldık. ‘Marketlerde başörtülü kadınları görüyorduk ama onlarla konuşmaya korkuyorduk; iyi ki bu etkinliği yaptınız, biz de bu soruları sizlere sorabiliyoruz’ diyenler oldu. Az önce bir öğretmen arkadaş geldi, ‘Almanya gibi çok kültürlü insanların yaşadığı bir toplumda böyle bir etkinliği yapmanız gerçekten çok önemli’ dedi. Bu arada çok az da olsa negatif söylemlerde oldu tabii ki, ‘Ülkenize gidin, başınızı açın’ gibi. Onların hepsini soğukkanlı ve güler yüzle karşıladık” ifadelerini kullandı. İlknur Küçük, yapılan etkinlikte on binlerce kişiye ulaştıklarını sözlerine ekledi.


'FARKLI KÜLTÜRLERDEN BİRÇOK KİŞİ OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTTİ'

Köln’deki etkinlik standına farklı kültürden birçok insanın katıldı. Micheil Pomer isimli Alman vatandaşı "Çocuklarımıza küçük yaşta farklılıklarımızı öğretmemiz gerekli" dedi. İsminin Lara olduğunu söyleyen Alman vatandaşı ise, "Kadınlar için onlara yönelik yaptığınız bu aksiyonu çok olumlu buluyorum" diyerek etkinliği destekledi. Brezilya kökenli öğretmen Daniel Liebisch, "Irkcılığın tümünü, özellikle kadınlara yapılanı şiddetle kınıyorum" derken, Vier isimli Alman kadın, "Farklılıkların, okullarda erken yaşta çocuklara öğretilmesi, bunlarla ilgili programlar yapılması lazım ki onlar da ileride kendi çocuklarına bunları öğretsin” ifadelerini kullandı.

Fas kökenli Tarık Maso isimli erkek öğretmen ise görev yaptığı okulda birçok ülkeden öğrencilerin bulunduğunu dikkati çekerek, "Bunlara farklılıkları doğru şekliyle anlatmamız lazım” diyerek görüşlerini paylaştı.


DEMİRCİ'DEN ÖN YARGI VURGUSU

Milli Görüş Köln Bölge Başkanı Selahattin Demirci de "Dinimize ön yargıyla bakan insanlara doğrusunu anlatarak, özellikle kadınlara ayrımcılık ve şiddetin olmaması gerektiğini sokak etkinliğimizde anlatmaya çalıştık. Emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi. 

SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatının "Çeşitliliği Destekle" sloganıyla düzenlediği etkinlikte bir kişi, İngilizce "Sizi öldüreceğim" diye bağırarak, elindeki bıçakla stantta bulunan kadınlara saldırmaya çalıştı. Saldırgan, çevredekiler tarafından son anda engellendi. 

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ırkçılık ve İslamofobiye dikkati çekmek için düzenlenen bu pasifist sokak gösterisinde yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bize gelen bilgiye göre Ulm kentinde açtığımız standın yanından geçen bir kişi, orada bulunan kızlarımıza önce sözlü olarak saldırmış, daha sonra ise elinde bıçak stant görevlilerimize saldırıda bulunmuş. Saldırgan o esnada İngilizce olarak 'Sizi öldüreceğim.' diye bağırmış. Yoldan geçen insanlar bu kişiyi engellemişler."  

Altaş, saldırganın gözaltına alındığı ve olayın soruşturulduğunu kaydetti. 

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 4
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    işte görüldüğü gibi asıl terörist korkulması gerekenler müslümanlara saldıranlardır
    Cevapla
  • Fikri 4 yıl önce Şikayet Et
    Milli görüş avrupada hatta kimsenin pek giremediği ingilterede bile müslümanlığı anlatıyor, müslümanları bir arada tutuyor sağolsunlar
    Cevapla
  • Bremenli 4 yıl önce Şikayet Et
    milli görüsün temel ve türevleri ile alakasi yoktur onlar sadetciler milli görüs necmettin erbakanin yolunu bilir ve reisi taktir eder pesinden giderler
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedede. temel. kaptan. ve arkadaşlari. chpkk. ve. iyi. ci. arkadaşları. ayakta. tutuyor. eksik. olmasın. pardon
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!