Türkiye'yi de ilgilendiren F-35 sürprizi gündeme bomba gibi düştü

Ankara ile Washington arasında yaşanan S-400 geriliminin en somut gelişmelerinden biri Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasıydı. F-35 programı için çok kilit konumda bulunan Türkiye'nin boşluğu henüz doldurulamazken, Avustralya'nın ABD'de lobi yapmaya başladığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 30.09.2019 19:57 GÜNCELLEME 01.10.2019 14:26
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 krizi sonrasında yeni bir gelişme yaşandı. Krizin ardından F-35 programından Türkiye'yi çıkaran ABD henüz oluşan boşluğu doldurmayı başaramadı. Fakat Türkiye'nin yokluğunu fırsat bilen birçok ülke o boşluğu doldurmak için sıraya girmiş durumda.

 

 

Avustralya basınında yer alan haberde, Avustralya hükümetinin Türkiye'nin boşluğunu doldurmaya talip olduğunu ortaya çıkardı. Avustralya basını, Savunma Bakanı Melissa Price'ın ABD'ye giderek lobi faaliyetlerine başlayacağını yazdı. Haberde, "Price, ABD'ye gidecek ve orada Avustralya'nın savunma endüstrisinin ne kadar ileri olduğunu anlatarak F-35 programında yer almak istediğini söyleyecek. Bu seyahat Türkiye'nin üretim programından çıkarılmasının ardından gerçekleştirilecek" ifadesi kullanıldı.

Price'ın Avustralya'daki 11 şirket üzerinden tanıtım yapacağı ve ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) üst düzey yetkililerle bir araya geleceği belirtildi. Price'ın Pentagon'dan yetkililer haricinde Lockheed Martin ve Northrop Grumman gibi şirketlerden de temsilcilerle görüşeceği açıklandı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Price, "Benim ziyaretim Avustralya ile ABD'nin gelecek 100 yılda yapacağı ortaklıkları destekler ve ona katkıda bulunur nitelikte olacak. Savunma sanayindeki ilişkimiz bu ortaklıkta kritik rol oynayacaktır" dedi.

 

 

YORUMLAR 46
  • AYH 4 yıl önce Şikayet Et
    insalla su hantal f 35 kurtuluruz
    Cevapla
  • Radar 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar f-35'leri radarda kolaylıkla gördüğünü yazıyor. Dandik uçak bunlar, hiç gerek yok!
    Cevapla
  • 1980000000000000000 4 yıl önce Şikayet Et
    Avustralya lobi yapmasına gerek yok, zaten verir abd.
    Cevapla
  • barbaros 4 yıl önce Şikayet Et
    rus su 57 alabiliyorsan çıkmak faydalı programdan. su 35 den bişi olmaz ama su 57 yeni nesil. f35 hem 2 kat daha pahalı hemde uğraşmadan çıkalım. parça üretimi de durduralım artık. biz alamıyorsak onlarda almasın.
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    biz özal zamanında f16 üretiyorduk ne oldu bu üretimi durdurduk f16 da yeni nesil uçaklardan rusların uçağından daha iyi
    Cevapla
  • AYH 4 yıl önce Şikayet Et
    güzel kardesim senin F16, SU veya MIG 29 lari vurmasi Ancak ABD filmlerinde olur. Almanyada, Dogu almanyadan kalma MIG 29 lari ben gördüm. selamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler