Netflix'te akıllara durgunluk veren Türkiye skandalı

Netflix'in Suriye'deki bir MOSSAD ajanını konu alan The SPY dizisinin 4. bölümünde, duvara asılı bir bölünmüş Türkiye haritası olduğu görülüyor.

GİRİŞ 01.10.2019 13:55 GÜNCELLEME 01.10.2019 17:53
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Netflix'in Suriye'deki bir MOSSAD ajanını konu alan The SPY adlı dizisinin 4. bölümünde yer alan bir sahne, Türk izleyicilerin tepkisini çekti.

 

 

Söz konusu bölümde duvara asılı bir bölünmüş Türkiye haritası kullanıldı.​

 

 

BENZER BİR OLAY DAHA YAŞANMIŞTI

Öte yandan yine Netflix'te yayınlanan "13 Commandments" adlı dizinin ilk bölümünde de, Atatürk ve Erdoğan fotoğrafları kullanılarak, Türkler "barbar" ve "katil" olarak gösterilmişti.

RTÜK DENETİMİNE RAĞMEN

Türkiye'de internet ortamından yapılan radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetleri RTÜK kapsamına alınmıştı.

Ağustos başında yayımlanan ve kamuoyunda daha çok dijital dizi platformlarına denetim getiren kanunla birlikte internet üzerinden görüntülü haber yayınlayan kuruluşlara lisans alma zorunluluğu getirilmişti.

RTÜK Başkanı Şahin Netflix'in aralarında bulunduğu 600'den fazla kuruluşun lisans ve izin başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Netflix ise konuyla ilgili olarak "Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Bu kanun ile birlikte Netflix'in de aralarından bulunduğu online dizi platformlarına RTÜK'ün uygun bulmadığı içerikleri kaldırma zorunluluğu getirilmişti.

Ancak Netflix şu an RTÜK denetiminde olmasına rağmen The SPY dizisinin 4. bölümünde yayınlanan bölünmüş Türkiye haritası denetimin düzeyi konusunda akıllarda soru işareti oluşturdu.

YORUMLAR 81
  • Kerem 4 yıl önce Şikayet Et
    Ancak filmler de olur o. Sıkıysa gelin bölün.
    Cevapla
  • Alpaslan27 4 yıl önce Şikayet Et
    O işler kağıt üstünde olsaydı Çanakkale den sonra Anadolu da Türk ve Müslüman izi kalmazdı... Gelirsiniz vuruşuruz bombalaşırızda yine bitmez taki süngüler takılan kadar sizi o süngünün ucuna takıp sallandırınca Türk ün yanında Allah ın yardımını yine göreceksiniz. Bu göstermelik resim işleri ile bizi bozamazsınız ancak kendinizi tatmin edersiniz siyonist kafirler
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkilerde Orjinal Misak-ı Milli Haritasını Sürekli yayınlayalım
    Cevapla
  • Nihat AYDIN 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk olan bu asil kanı taşıyan kimse neyi nasıl kimden izlediğini bilmeli araştırın sontra üye olup paranızı bu türk düşmanlarına yedirmeyin...Cola içsem ne olur fox izlesem ne olur imama oy versem ne olur ince ince dokunuyorlar...HERŞEY GÜZEL OLDURACAKLAR.
    Cevapla
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    topunuz gelin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!