Gizlice görüntülendi! Turist rehberi ajan çıktı

Şifreli mesajlar kullanıp gizli bilgi alışverişi yapan ABD vatandaşı olup Edward adıyla bilinen Xuehua Peng'e,Çin istihbarat örgütleri için ajanlık yapma suçlaması yöneltildi.

GİRİŞ 01.10.2019 11:25 GÜNCELLEME 01.10.2019 11:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

FBI, Çin Devlet Güvenliği Bakanlığı yetkilileriyle telefon görüşmesi yapıp gizli bilgileri iletirken Peng'i gizlice görüntüledi. ABD'ye geçici iş vizesiyle geldikten sonra Şubat 2006'da süresiz oturma izni aldıp evlendikten sonra 2012'de ABD vatandaşlığına geçtiği bilinen Çinli Peng, Kaliforniya'nın kuzeyinde yaşıyordu.

 

 

Makine mühendisliği mezunu olan ve geleneksel çin tıbbı alanında eğitim alan Peng'in San Francisco'da Çinli turistler için rehberlik yaptığı belirtildi.

Hakkında 22 sayfa suçlama dosyası sunulan, Edward Peng olarak bilinen 56 yaşındaki Xuehua Peng'e gizli devlet sırlarını şifreli mesajlar ve paylaşım yollarıyla Çinli yetkililere ilettiği suçlaması yöneltildi. Çin Devlet Güvenliği Bakanlığı tarafından yönetilen Peng'in illegal yabancı ajan olduğu aktarıldı.

 

 

Peng'in 2015 ile 2018 tarihleri arasında beş defa otel odalarında gizli bilgi alışverişi yaptığı, casusluk sırasında hem geleneksel yöntemlerin hem de son teknolojinin kullanıldığı, California ve Georgia eyaletlerinde otel odalarında gizli bilgi alışverişi yaptığı belirtiliyor. Peng'in gizli bilgiler içeren SD kartlar aldığı ve bunları cüzdanına saklayarak Pekin'de Çinli istihbarat yetkililerine ilettiği belirtiliyor.

Cuma günü California'da tutuklanan Peng'e kefaletle serbest kalma hakkı verilmedi. Çarşamba günü San Francisco'da tekrar mahkeme karşısına çıkacak Peng, suçlu bulunması durumunda 10 yıla kadar hapis ve 250 bin dolar para cezası alabilir.

ABD'nin Çin Büyükelçiliği suçlamalar hakkında açıklamada bulunmadı.

YORUMLAR 4
  • Ali Er 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de böylesi ne kadar it var ? Bilen YOK ! Bizim FBİ nerede ? !
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    oturtun Elektirikli Sandalyeye .
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Turistler? Elini kolunu sallayarak, üstelik turist diye bir hürmet izzet ilgi alaka. Sonuç Türkiyeden çalmadıkları şey kalmadı farkında mıyız . Batı Avrupa ülkelerinin müzeleri bizim eserler ile dolu. En vahimi ise güzel ahlakımızın bozulması oldu. Dost ülkelerden sadece turist gelsin lütfen. Soru basit! Birisi evine güvenmediği birini alır mı?
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin buna müdahale etmesi lazım kardeşim. Turist gelsin tamam ama bu tür şeylere dikkat edilmesi lazım dediğin gibi bize ait olanları çalıp kendilerine aitmiş gibi gidip Avrupa’da kendi müzelerinde sergiliyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak