Pakistan'dan ürküten çıkış: Bir kıyamet yaşanacak yüz milyonlar ölecek

Pakistan'ın kontrol ettiği Azad Keşmir’in Başkanı Serdar Mesud Han, "Hindistan'la Pakistan arasında yaşanacak nükleer bir savaş hızlı, kirli ve ölümcül olacak. Bir kıyamet yaşanacak" dedi.

Pakistan'dan ürküten çıkış: Bir kıyamet yaşanacak yüz milyonlar ölecek
Pakistan'dan ürküten çıkış: Bir kıyamet yaşanacak yüz milyonlar ölecek
GİRİŞ 02.10.2019 17:22 GÜNCELLEME 02.10.2019 17:22
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Pakistan'ın kontrol ettiği Azad Keşmir'in Başkanı Serdar Mesud Han, Pakistan ile Hindistan arasındaki olası bir savaşın, küçük çaplı bir çatışmadan geniş çaplı nükleer bir savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Nükleer savaş çıkması halinde yüz milyonlarca insanın öleceğini belirten Han, "Hindistan ve Pakistan arasında bir savaş patlak verirse hızlı, kirli ve ölümcül olacak. Güney Asya'da yüz milyonlarca insanın öldüğü, 2,5 milyar insanın radyasyondan etkilendiği bir kıyamet yaşanacak" dedi.

Pakistan'ın BM eski elçisi olan Han, ülkesinin savaş istemediğini belirterek, uluslararası toplumun müdahale etmesi ve Hindistan'a baskı yapması için olası senaryoları ortaya koydu.

Hindistan'ın Keşmir'e özel statü kazandıran 370. maddeyi kaldırarak Keşmir bölgesini ilhak etti.

İki ülke arasındaki gerilimi had safhaya çıkaran karar sonrası, iki nükleer komşu arasındaki olası bir çatışma endişesi sürüyor.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 26
  • fuzuli 4 yıl önce Şikayet Et
    allah sizi kahretsin. bu dünyayı kirletmeye insanları öldürmeye kimsenin hakki yok. savaş orda bile olsa bu tum dünyayı etkileyecek.
    Cevapla
  • memo-se 4 yıl önce Şikayet Et
    hindistan sahip oldugun topralar yetmiyor gibi basklarinin topraklarina göz dikip zalimlik yapma
    Cevapla
  • Turuncu 4 yıl önce Şikayet Et
    evanjelistlerin ve siyonistlerin istediği tamda bu
    Cevapla
  • Adsız Atlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Atıp birbirini öldürmekle kalmaz. O attıkları füzelerden rüzgar ve yağmur yoluyla çevreye yayılacak radyoaktivite' nin 5-10 yıl içerisinde komşu ülkelerde ve diğer yakın ülkerdede milyonlarca insanın kansere yakalanıp ölmesine, sakat çocuk doğumlarına sebebiyet vereceklerini umarım hesap ederler. Şu anda tüm dünya bana ne havasında.
    Cevapla
  • barış olsun 4 yıl önce Şikayet Et
    hindistan keşmirin statüsünü iade etsin ve baskılara son versin. barış olsun. insanlar mutlu olsun. aptallara meydan bırakılmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!