ABD Minuteman III'ü denedi! Dikkat çeken zamanlama!

ABD Hava Kuvvetleri Küresel Taaruz Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada nükleer başlıksız Minuteman III kıtalar arası balistik füzenin denendiği duyuruldu. Testin Kuzey Kore'nin balistik füze testinden sonra yapılmasına dikkat çekilerek, Hava Kuvvetleri bu faaliyetin herhangi bölgesel tansiyon veya olaya karşılık olmadığı iddia edildi.

GİRİŞ 02.10.2019 22:58 GÜNCELLEME 02.10.2019 22:59
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Hava Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada denemenin California eyaletindeki Vanderberg Hava Kuvvetleri Üssü'nde yapıldığı belirtildi. 

 

ATMOSFERE GERİ DÖNÜŞ SAĞLAYAN TEST ARACI

Yapılan açıklamada ayrıca kıtalar arası balistik füzenin üzerinde atmosfer dışına çıktıktan sonra atmosfere tekrar geri dönüş sağlayan bir test aracının da bulunduğu kaydedildi. 

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

ABD tarafından yapılan testin Kuzey Kore'nin balistik füze testinden sonra yapılmasına dikkat çekilerek, Hava Kuvvetleri bu faaliyetin herhangi bölgesel tansiyon veya olaya karşılık olmadığı iddia edildi. 

 

TESTİN AMACI MÜTTEFİKLERE GÜVENCE VERMEK

Açıklamada, "Bu test ABD'nin nükleer caydırıcılığının, güçlü, esnek, hazır ve 21. yüzyıl tehditlerine karşı ve müttefiklerimize güvence vermek üzere uygun hale getirilmiş olduğunu gösteriyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, test aracının yaklaşık 4 bin 200 mil (6 bin 750 kilometre) uçtuğu ve füzenin Marshall Adaları'nda Kwajalein'e yakın bir yere düştüğü bilgisi paylaşıldı. 

YORUMLAR 20
  • ilhan 4 yıl önce Şikayet Et
    buda sunu gorteriyor -- bizi yıllar once aldatmışlar kıtalar arası fuzelerimiz var amerikadan atıp iranı vururuz yalanını. Hala deneme yapıyorlar. Uydu var ama iha ile goruntu almalar fuze var ama uçak gemileri gezdirmeler 400km lik s400 lerden korkmalar global pozisyon ve algılama uydularına rağmen kurecik yer istasyonuna ihtiyaç duymalar birsuru kandırmaca yalanlar. Amerika bize tanıttıkları teknolojinin çok gerisinde Türkiye'ye yada irana rest çekebilecek kabiliyeti yakın denizlere taşımak ta bunun göstergesi vesselam
    Cevapla
  • Aciz 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin füzeleriniz bir rüzgarla size dönebilir
    Cevapla
  • hjklş 4 yıl önce Şikayet Et
    abdye her silah denemessi serbest 300 yıllık ülkeye herşey serbest ama imparatorluk dünyanın en eski ilk uygarlıklarından biri olan irana her şey yasak sizce bu adaletmidir
    Cevapla
  • Trrren 4 yıl önce Şikayet Et
    Bız nezaman yapacaksak
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın elinde ne silah varsa kendisine rakip olan ülkelerde de var bundan dolayı artık diğer ülkelerin hiçbiri Amerika'dan tırsmıyor. Bence Rus füzeleri Amerikanın füzelerinden daha iyi ve daha etkili. Ayrıca Amerikan hükümeti değilde Amerikan halkı çok korkak bir halktır. Şimdi İran bizim elimizde Amerikayı vuracak füze var desin Amerika İran'ın yakasını ebediyen bırakacaktır. Çünkü Amerikan yönetimi Amerikan halkına Amerika'ya hiçbir ülke saldıramaz garantisi vermiştir. Fakat işte kıtalar arası füze o garantiyi dinlemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız