Vatikan'da duyurdu! ABD'den Doğu Türkistan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Devlet tamamen hükmediyorsa, vatandaşlarından Tanrı'ya değil, hükümete ibadet etmesini istiyor. Bu yüzden Çin bir milyondan fazla Müslüman Uygur’u toplama kamplarına yerleştirdi" dedi.

Vatikan'da duyurdu! ABD'den Doğu Türkistan açıklaması
Vatikan'da duyurdu! ABD'den Doğu Türkistan açıklaması
GİRİŞ 03.10.2019 09:09 GÜNCELLEME 03.10.2019 09:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Avrupa ziyareti kapsamında gittiği Vatikan’da katıldığı bir konferansta, Uygur Türklerine yönelik uygulamalarından dolayı Çin'i sert sözlerle eleştirdi. Pompeo konuşmasında, "Devlet tamamen hükmediyorsa, vatandaşlarından Tanrı'ya değil, hükümete ibadet etmesini istiyor. Bu yüzden Çin bir milyondan fazla Müslüman Uygur'u toplama kamplarına yerleştirdi ve bu nedenle Hristiyan papazları hapse attı" dedi.

"Devlet tamamen hükmettiğinde, Tanrı otorite için mutlak bir tehdit haline gelir" ifadelerini kullanan Pompeo, "Bugün, insanlık onurunu ve din özgürlüğünü savunmak için kendimizi başka bir savaşa hazırlamalıyız. Engeller, Soğuk Savaş'ta bile olduğundan muhtemelen daha kuvvetli, çünkü tehditler daha çeşitli ve daha fazla" diye konuştu.

Uluslararası toplumun tepki gösterdiği Çin, Uygur Türklerinin de bulunduğu toplama kamplarını "aşırılıkçılığı" ortadan kaldıran ve insanlara yeni beceriler kazandıran "Mesleki eğitim kampı olarak" adlandırıp tüm suçlamaları reddediyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne, Müslümanı Türkü düşünmek sana mı kaldı. Senin her adım attığın yerde binlerce Müslüman zulüm görüyor, ölüyor, evini terk etmek zorunda kalıyor
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türklerin ve Müslüman larin üzerine ölü toprağı saçıldı galiba ? hepsi susuyor
    Cevapla
  • yok 4 yıl önce Şikayet Et
    size ne lan siz ne zamandan beri müslüman türkü düşünür oldunuz işiniz gücünüz bizi oyalamak meşgul etmek gerekli yardim yapiliyordur önümüzde Suriye operasyonu var dikkat dagitacaklar akıllarınca
    Cevapla
  • yalcin 4 yıl önce Şikayet Et
    En azından itirazları iyi bir şey, uygular icin
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz sadece ırakta 2 milyon insanı katlettiniz. Ama bu çin i savunuyoruz anlamına gelmez. Siyasi çözüm yolları aranacak. Güç meselesi. Bir de ABD şunu unutmasın, Çin Türkiye müttefik diyerek ABD gibi sırtımızdan hançerlemedi. Yeter artık Batı teröristlere kucak açmış , dostluk şarkıları söylüyor. Oyun içinde oyun. Dürüstlük sıfır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!