Hollanda'da polis camiye baskın yaptı! Köpeği ile içeri girdi

Hollanda'da, telefonla yapılan şikayet üzerine ayakkabıları ve köpeği ile camiye baskın yapan polis tepki çekti.

Hollanda'da polis camiye baskın yaptı! Köpeği ile içeri girdi
Hollanda'da polis camiye baskın yaptı! Köpeği ile içeri girdi
GİRİŞ 04.10.2019 17:13 GÜNCELLEME 04.10.2019 17:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rotterdam kentinde Faslıların gittiği Esselam Camisi yönetimi, bir suça karışan zanlıyı tehlike oluşturduğu gerekçesi ile yakalamak için ayakkabıları ve köpeği ile camiye baskın yapan polise tepki gösterdi.  

 

 

İsmini vermek istemeyen Esselam Camisi yöneticisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir durumda polisin cami yönetimini haberdar etmesinin daha uygun olacağını söyledi. 

Polisten detaylı açıklama beklediklerini belirten yönetici, 17 Eylül'de yaşanan olayın dün akşam sosyal medyada yayınlanan camiye baskın görüntülerinin üzerine kamuoyuna yansıdığını ifade etti. 

 

 

Yönetici, olayla ilgili en kısa zamanda basın bildirisi yayımlayacaklarını ve polisin de davet edileceği bilgilendirme toplantısı yapmak istediklerini kaydetti. 

Rotterdam Polis Sözcüsü Ronald Dekker, aldıkları tehlikeli bir suç ihbarı üzerine camiye baskın yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. 

Zanlının camiye girmeden kısa süre önce ağır bir suç işlediğini aktaran Dekker, "Bize telefon açıp şikayet eden kişi zanlının camiye girdiği bilgisini verdi. Zanlının tehlikeli olmasından dolayı etrafta bulunan kişilerin ve polisin de tehlikeye girmemesi için ihtar yerine böyle bir operasyon yapılması gerekiyordu. Zanlının nasıl tehlikeli biri olduğu görüntülerden belli çünkü aniden polise saldırmaya başladı." dedi. 

Dekker, camiye yapılan baskının prosedürlere uygun olduğunu ifade ederek zanlının hala gözaltında olduğu bilgisini paylaştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede bir katil veya tehlikeli çocuk katili camiye girseydi.. Herhalde Türk polisi ayakkabısını çıkartıp.. Hocam bir katil var içerde onu almaya geldik. deseydi.. o katil ya silahlı ise polisi de vururdu cemaatıda. Bir ibadethane ye kusurlu girmişler fakat ortada İnsanların can güvenliği varsa..yine Allah Rızası için insanların Huzuru için. oraya kontrol amaçlı gelse farklı.. acil durumda değil.. veya yağmalama ya mı gelmişler sebebsiz.. ona bakılır..
    Cevapla
  • Ab birlik 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların birliğine girmek için çok şeyler düzektmemiz gerekiyor...bir misal Trafik. Evet bunların birliğine bu trafikle girilemez.
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hollandanın polisi de kancık mış demekki, askerlerinin BM görevlisi olduğu halde kendilerine sığınan Boşnak sivilleri Sırp kasaplarına teslim etmesi ve 8000 kişinin ölümüne sebep olduğunu unutmayın.
    Cevapla
  • neco 4 yıl önce Şikayet Et
    hollanda devleti islam degerlerini cok iyi bildigi halde bilerek yildirma politikasi izliyor zaten hollanda polisi cok korkak on polis bir kisiyi yakalamaya korkar baska bir olayda teslim aldiklari sahsi iki kopege parcalatiyorlar
    Cevapla
  • mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    bir köpek, çok sayıda itle camiyi basmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde