Teknoloji devi Microsoft'tan İran iddiası!

ABD'li teknoloji devi Microsoft, 2020 Başkanlık seçimlerine yönelik İran kaynaklı binlerce hackleme girişiminde bulunulduğunu tespit ettiklerini duyurdu.

Teknoloji devi Microsoft'tan İran iddiası!
Teknoloji devi Microsoft'tan İran iddiası!
GİRİŞ 05.10.2019 03:22 GÜNCELLEME 05.10.2019 03:54
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Şirketin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Yakın zamanda İran'dan geldiğine ve İran hükümetiyle bağlantılı olduğuna inandığımız Fosfor (Phosphorus) olarak adlandırdığımız bir tehdit grubuna ait önemli siber etkinlikler gözlemledik." ifadesi kullanıldı.

 

ÇOK SAYIDA GİRİŞİM OLDU

Açıklamada ağustos ile eylül ayları arasındaki 30 günlük sürede Microsoft Tehdit İstihbarat Merkezince Fosfor’un belirli Microsoft kullanıcılarına ait e-posta hesaplarını tanımlamak için 2 bin 700'den fazla girişimde bulunduğu, ardından bu hesaplardan 241’ine yönelik saldırı gerçekleştirdiğinin tespit edildiği belirtildi.

Hedeflenen hesapların ABD Başkanlık kampanyası, mevcut ve eski ABD hükümet yetkilileri, küresel siyasetle ilgilenen gazeteciler ve İran dışında yaşayan ileri gelen İranlılar ile ilişkili olduğu kaydedildi.

 


'DAHA UYANIK OLUNMALI'

Açıklamada, "Bu bilgileri, hükümetler veya özel sektör olarak hepimizin ulus devlet saldırıları ve demokratik süreçleri bozma çabaları konusunda giderek daha şeffaf hale geldiğimizi göstermesi açısından önemli bulduğumuz için paylaşıyoruz. Bu konuda daha uyanık olunmalı ve güvenlik için gerekli için adımlar atılmalıdır." ifadelerine yer verildi.

ABD'de 2016 Başkanlık seçimlerine yönelik Rusya'nın müdahil olduğu iddiaları ülke gündemini uzun süre meşgul etmiş, "Rusya soruşturması" olarak bilinen dava siyasi arenada Trump hükümeti ile Demokratlar arasında ateşli tartışmalara neden olmuştu.

YORUMLAR 14
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben erdogan dan istiyorum ki biz de turkye olarak abd NATO dan cikalim komsu ulkelerimiz le yani iran la irak la surye yle ve diger ulkeler le is bir ligi yapak cun evela abd dunya yi fitne ye ve fesada cevirip dir ha surye ni de abd fitne siyle ic savas cikartip yok sa esad mis kim mis hatasi degil bunu iyi bilelim muhalif eli silah li lari destek ledi tipki venezuela kimin maderoya kar si surye nin de oyle mesru devlete karsi
    Cevapla
  • Sadık 4 yıl önce Şikayet Et
    Microsoft ülkeler için bir tehdit. Ülkeler kendi işletim sistemlerini kurmalı
    Cevapla
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    mikrosoft windows guncelleme yaparken pcnizi kopyalıyor bilgi çalıyor şifrelerinizi çalıyor resşimlerinizi çalıyıor milli yazılım işletim sistemi olmadan boş
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    tüm bilgilerimiz zaten sizde değil mi micro. istediğin zaman istediğin reklamları web uygulamalarımıza serpiştirip, bilinç altı propaganda yaparak en büyük hacklameyi yapıyorsunuz. hayırlı işler
    Cevapla
  • Mehmet türkmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurtla kuzunun hikayesini bilirsiniz. "Suyumu bulandırdın" meselesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat