Türkiye rest çekip oraya demirledi! Çileden çıktılar...

Yavuz sondaj gemisi, Akdeniz’de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) yabancı şirketlere haksız yere arama ruhsatı verdiği 7. parsele demirledi. Çileden çıkan Rumlardan kınama ve tehdit açıklamaları yağdı.

Türkiye rest çekip oraya demirledi! Çileden çıktılar...
Türkiye rest çekip oraya demirledi! Çileden çıktılar...
GİRİŞ 05.10.2019 10:03 GÜNCELLEME 05.10.2019 10:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kıbrıs’ta Karpaz bölgesi açıklarındaki sondaj çalışmalarını tamamladıktan sonra Mersin’e giden Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)’ya ait Yavuz sondaj gemisi önceki gün yeniden Doğu Akdeniz’e açıldı. Geminin 7. parsel olarak bilinen bölgede demirlemesi Rum tarafının tepkisini çekti. Rumların İtalyan ENI ve Fransız Total şirketlerine hidrokarbon arama için ruhsat verdiği bölge,  KKTC ile GKRY arasında kıta sahanlığı bakımından ihtilaflı bir konumda. Rum yönetimi, Türkiye’yi yasadışı bir adım atmakla suçlayan bir açıklama yayımladı.

Yavuz sondaj gemisinde çalışanları ‘faaliyetlerini sona erdirmediği takdirde uluslararası tutuklama kararı çıkarmakla’ tehdit eden Rum yönetimi, kendi provokatif ve yasadışı arama faaliyetlerini görmezden gelerek “Zorbalık taktikleri bir asır önce sona erdi. Türkiye AB’nin aldığı kararları çiğneyerek ve uluslararası meşruiyetten uzaklaşarak giriştiği provokasyonun sonuçlarına katlanacaktır“ dedi. Sondaj gemisi önceki gün sabah saatlerinde Kıbrıs’ın 51 deniz mili açığına demirleyerek beklemeye başladı. 

7 EKİM’DE BAŞLIYOR 

Rum tarafının açıklamalarının ardından bir açıklama da Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Çağatay Erciyes, Yavuz sondaj gemisinin 7 Ekim’de Kıbrıs adasının güneyinde sondaja başlayacağını açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, Yavuz sondaj gemisinin, Akdeniz’de arama faaliyetlerine devam etmek üzere Güzelyurt-1 kuyusuna doğru ilerlediğini bildirdi. Öte yandan Oruç Reis sismik araştırma gemisi de ikmal ve bakım için Antalya’ya geldi. 

YORUMLAR 6
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Acilen bir kaç batarya daha S 400 siparişi verelim. İskenderun, Hataydı, Adanada konuşlandıralım. Doğu Akdenizi tam kontrol altına alalım. Ayrıca deniz hedefleri için karadan ve savaş gemilerimizden deniz hedeflerine atılabilen füzelerimizi çoğaltalım. Rum, Amerikan, israil, mısır, yunan sesini kessin.
    Cevapla
  • nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem imamoğluyla Kemal kılıçdaroğlu'nu bilgilendirin haberleri olsun
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    He onlara kalsa türkiyenin orda ne işi varmış akılları gidiyor amerika israili avrupayı kizdiracagiz diye
    Cevapla
  • Nıye 4 yıl önce Şikayet Et
    Bız nıye ılan etmıyoruz meb
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    calypso-1 ve glaucus-1 kuyuları ve kanıtlanmış rezerlerinin kuzeydoğusunda mısırın 600 milyar metreküplük zohr sahasının kuzeyinde ve israilin afrodit sahasının batısında açılıyor. bunların tam ortasında bence potansiyel olarak gaz çıkacak en önemli nokta orası hayırlısı olsun
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    istanbulun fatihinin orta dogunun yavuz zunun ve de avrupayi isgal eden muhtesem suleymanin savas davullari calinsin artik gazaniz mubarek olsun ey sanli ordu sanli millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar